Цікавий науковий семінар відбувся на кафедрі процесів і обладнання переробки продукції АПК

19 травня 2020 року
     Наукові семінари, які проводяться на кафедрі процесів і обладнання переробки продукції АПК факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК є важливим засобом згуртування дослідницького колективу, вироблення у всіх науково-педагогічних працівників загальних підходів та поглядів. Проводяться вони досить цікаво і невимушено із запрошенням представників інших кафедр та організацій.

     Як правило, всі семінари такого роду проводяться на кафедрі, але за умов карантинних заходів прийшлося скористатися віртуальним простором платформи для вебінарів Cisco WebEx. Для викладачів НУБіП – це фактично настільна книга протягом всього карантину, бо зручно та швидко обмінюватися інформацією в будь-який момент часу. На цей раз свої наукові здобутки на кафедрі представив аспірант Владислав Дудченко з темою дисертаційної роботи «Науково-технічне забезпечення виробництва пектиновмісних паст і харчових продуктів на їх основі» для спеціальності 181 «Харчові технології».

     Доповідач на початку своєї доповіді вказав на актуальність роботи, що полягає в створенні прогресивних технологій, застосування яких дозволить здійснювати більш повну переробку рослинної сировини, інтенсифікувати існуючі технологічні процеси з виготовлення пектину, наблизити його виробництво до сировинних джерел та розширити межі використання. Представив завдання, які були поставлені перед їх виконанням та перейшов безпосередньо до проведених досліджень і отриманих результатів.

     Активне обговорення колегами даної роботи надало можливість аспіранту прийняти зауваження і побажання з вдячністю. А запрошений для обговорення результатів роботи молодого науковця Владислава Дудченка завідувач кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції Владислав Сухенко зі своєї сторони пообіцяв всіляку допомогу для завершення роботи згідно вимог до дисертаційних робіт.

     Кафедра також буде сприяти своєму аспіранту, щоб ця робота якомога швидше вийшла в світ, бо впровадження новітніх технологій з виготовлення пектиновмісних паст і ковбасних виробів на їх основі є надзвичайно актуальним питанням сьогодення.
     Всім присутнім на web-конференції сподобалась дружня й тепла атмосфера семінару і навіть незамітно пройшли три години спільної роботи. А наш аспірант Владислав Дудченко почерпнув для себе багато корисного з того досвіду наукових досліджень, яким поділились з ними присутні викладачі. Тож чекаємо нового кандидата наук з його цікавими розробками для впровадження у виробництво.


Віктор Сарана,
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК  

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook