Студентки НУБіП Марія Рудь, Марія Попик та Катерина Яник – стипендіати Президента України 2020 року

13 травня 2020 року
Є ким пишатися і є на кого рівнятися студентам нашого рідного університету! Трьом кращим студентам НУБіП України – Марії Рудь, студентці факультету тваринництва та водних біоресурсів, Марії Попик, студентці факультету ветеринарної медицини та Катерині Яник, студентці гуманітарно-педагогічного факультету – наказом Міністерства освіти і науки України від 29 квітня 2020 року №576 призначено академічні стипендії Президента України у 2019-2020 навчальному році.

     А тепер докладніше про кожну з наших стипендіаток!

     – Марія Рудь – студентка 3 курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів навчається за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». Марія ще зі школи брала участь у різних конкурсах наукових робіт «Малої академії наук», олімпіадах районного та обласного рівня. Найбільші успіхи у дівчини були в біології та хімії, тому вона і вирішила обрати природничий напрям при вступі до нашого університету. На першому ж курсі Марія обрала за принцип «Терпіння і труд – все перетруть». Поступово опановуючи дисципліни писала тези, брала участь у наукових конференціях. Спочатку на університетському рівні, а потім і в інших містах України.
     На думку Марії Рудь, людина повинна бути всебічно розвинена, тому студентка намагаюся поєднувати навчання з активним студентським життям. Вже третій рік поспіль вона є старостою своєї академічної групи та членом студентської організації факультету. Тому, як і сама, вона завжди заохочує студентів до активної участі в заходах, які відбуваються в нашому університеті. Практично весь свій вільний час Марія займається саморозвитком, а це – курси з англійської мови, заняття спортом, читання нових книг з психології. Проте, і прогулянки з друзями ніхто не відміняв, каже дівчина. Спілкування з людьми – це той важливий чинник, який надихає її на нові звершення.

     – Марія Попик навчається на 3 курсі факультету ветеринарної медицини за спеціальністю «Ветеринарна медицина» за освітнім ступенем «Магістр» і вже третій рік поспіль є відмінницею навчання. Проте, не лише навчанням захоплюється Марія, вона є активним учасником усіх масових заходів та творчих конкурсів, таких як «Дебют першокурсника», «Голосіївська весна», «Пісенні баталії». У 2018 році Марія брала участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з дисципліни «Хімія» та стала її призеркою, наступного, 2019 року – у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади дисципліни «Біологія тварин», де вона у складі команди з трьох студентів здобула 3 командне місце. Марія Попик активно займається науковою діяльністю, є членом студентського наукового гуртка кафедри терапії і клінічної діагностики і у співавторстві з викладачами вже має чотири наукові публікації, виступає на студентських наукових конференціях, семінарах, відвідує лекції IVCAlden-Vet з гастроентерології, кардіології та реанімації тварин. Вона також проходить стажування у приватних клініках ветеринарної медицини для отримання клінічного матеріалу і написання дипломної магістерської роботи. Ще Марія ініціативна, їй притаманні такі особисті якості, як комунікабельність, рішучість, самостійність, прагнення до самовдосконалення, креативність, чесність, порядність, вона легко знаходить спільну мову з товаришами, поважає колег, друзів, одногрупників та викладачів університету, на що ті відповідають їй взаємністю.

     – Катерина Яник навчається на 3-му курсі гуманітарно-педагогічного факультету за спеціальністю «Філологія. Германські мови та літератури. Німецька та англійська мови». Катерина– переможець І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Історія» та учасник олімпіади з дисципліни «Німецька мова»; переможець І і ІІ етапів VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської і студентської молоді імені Тараса Шевченка; зайняла призове 3-тє місце у XVIII Міжнародному конкурсі з української мови імені Петра Яцика (2017-2018 н.р.); переможець VIII Міжнародного мовно-літературного конкурсу студентської молоді імені Тараса Шевченка (2018-2019 н.р.). Катерина стала переможцем І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Історія України»; Всеукраїнського конкурсу наукових робіт з педагогіки з роботою на тему: «Вплив євроінтеграційних процесів в освіті на зміни в характері педагогічної взаємодії». Вона активно займається наукою роботою і має наукові публікації, виступає на студентських наукових конференціях.

Щиро вітаємо наших кращих студентів – стипендіатів Президента України! Бажаємо їм нових здобутків!


Сергій Кваша,
проректор з навчальної і виховної роботи
Оксана Зазимко,
начальник навчального відділу

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook