Враження від навчання у Латвії студента факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК за програмою Erasmus+

27 квітня 2020 року
м. Єлгава, Латвійський сільськогосподарський університет (Латвія)

 

Хотів поділитись з Вами, шановні читачі своїми думками враховуючи власний досвід. Я студент нашого університету, навчаюсь на 4 курсі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Так от одна з перших тез - навчання за кордоном - думки і надії багатьох учнів в наші дні.

По-перше, навчання за кордоном дає великі шанси на подальші високі посади.  Закордонне навчання дуже цінується в нашій країні. Багато роботодавців готові забирати такі кадри з превеликим задоволенням і саме ці тези мені прийшли на думку, і саме їх у свій час презентували у програмах з міжнародного співробітництва в офісі Навчально-наукового центру міжнародної діяльності НУБіП України куратором якого є проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку, д.е.н. Вадим Ткачук, директором же Навчально-наукового центру є к.е.н. Олександр Лабенко. 

 По-друге, є і кілька мінусів. Багато, хто поїхавши вчитися в інші країни залишаються там жити і працювати. Наша країна втрачає таким чином хороших фахівців.  Ті, хто вчиться за кордоном дуже сумують за рідними та близьким, немає можливості часто бачитися з тими, хто дорогий тобі.  Це негативно відображається на настрої того, хто навчається. Але, якщо бути відвертим, навчання завжди до снаги, якщо вчитися в задоволення і мати чітку ціль. Тієї ж думки і декан факультету харчових технологій Dr.Sc.Ing. Мартиньш Шабовичс з яким мав змогу сфотографуватись при знайомстві. Скажу, що це дуже приємні, відверті і добрі люди, які завжди допоможуть при наявності питань чи проблем.

  

Розповім про свій досвід навчання за кордоном, а саме у Латвійському сільськогосподарському університеті. Це вищий навчальний заклад в Єлгаві (Латвія), що спеціалізується на сільському, лісовому господарстві та харчових технологіях і безпеці харчової продукції, а також на суміжних областях.

Навчання проходить за такою системою, що кожен студент сам обирає необхідні та цікаві для нього спеціальності та відповідні предмети, або як ще їх тут називають (курси). Лекції проходять із застосуванням усіх можливих інтерактивних засобів та матеріалів (відео, презентації і т.д.). Також активно підключена платформа “Moodle”.

 

Одразу по приїзду нам було запропоновано величезний вибір екскурсій та заходів орієнтованих на поглиблення наших знань про Латвію, Єлгаву, країни інших студентів, яки приїхали навчатись по обміну. Також велику уваги надавали нашій соціалізації в новому середовищі та з новими людьми. Проводились вечори ігор, вечори національної кухні, вечір прапора тощо.

Активно проводилось залучення студентів до участі в спортивних заходах, таких як: волейбол, плавання, футбол, заняття в тренажерних залах та на спортивних майданчиках.

  

В цілому досвід навчання за кордоном нікого не залишить байдужим та допоможе по іншому сприймати світ і своє місце в ньому. Бажаю наснаги та цілеспрямованості студентам які мають мрію пройти навчання за кордоном, почути себе частинкою іншої студентської родини.

Дякуючи нашому університету я маю змогу втілювати свою мрію, мрійте і Ви, та не забувайте, що мрії завжди стають реальністю!

Євгеній Сухенко

студент 4-го курсу факультету

харчових технологій та

управління якістю продукції АПК

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook