Оперативний штаб: організація навчання в дистанційному режимі, санітарно-епідеміологічна ситуація та стратегічні плани розвитку

16 березня 2020 року

16 березня 2020 року під головуванням ректора Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання Оперативного штабу, присвячене діяльності університету на період карантину. Ситуація, яка склалася, вимагає водночас злагоджених дій і персональної самосвідомості. Це означає, що повинні безумовно виконуватися рекомендації Міністерства охорони здоров’я щодо індивідуального захисту і профілактики розповсюдження захворювань.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша доповів про організацію навчального процесу в дистанційному режимі, акцентував увагу на можливому перенесенні ІІ етапу всеукраїнських студентських олімпіад зі спеціальностей та дисциплін. Також в розпалі профорієнтаційна робота, залучення до участі в олімпіаді для вступників випускників шкіл.

     Учений секретар Оксана Барановська доповіла про рішення перенести березневі засідання ректорату, вченої ради та наради з планування на квітень. Час та місце будуть повідомлені пізніше – уважно слідкуйте за повідомленнями на офіційному сайті університету.
    Директор студентського містечка Сергій Стецюк проінформував про ситуацію в гуртожитках. На сьогодні ще залишається частина студентів, які проживають в кампусі. В усіх гуртожитках здійснюються посилені заходи з дезінфекції та профілактики, йде постійне інформування. Студентам надані роз’язнення, зокрема щодо обмеження відвідування місць скупчення людей, утримання від користування громадським транспортом, та по можливості від’їзду за межі кампусу. Разом з тим йде підготовка кімнат для поселення студентів нового набору.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про ситуацію зі студентами, які знаходяться за кордоном на навчанні, стажуванні або ж проходять практику. Зокрема, в супроводі доцента Юлії Рибалко вже прибули до Києва два автобуси зі студентами, які навчаються в Польщі за програмами подвійних дипломів. Ректор Станіслав Ніколаєнко особисто переговорив з очільником Поморської академії в Слупську Збігнєвом Осадовскі та отримав запевнення щодо перебування частини студентів, що залишилася, в гуртожитках академії. Зі студентами, які навчаються в інших університетах країн Європи встановлений зв’язок, всі вони здорові і продовжують навчання за тамтешнім графіком.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про благоустрій території, зокрема на подвір’ї навчального корпусу №3, ремонтних роботах місць загального користування в гуртожитку №6 та студентському арт-просторі.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін закцентував на засіданні комісії з надання парламентських премій вченим, необхідності формування разових спецрад, організації держзакупівель, де на разі перебуває рекордна 101 позиція.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – вести постійний моніторинг дистанційного навчання. Вадиму Ткачуку – провести закупівлі необхідні миючі, дезінфікуючі засоби, прилади дистанційного вимірювання температури тощо, контролювати економічно-фінансову ситуацію, провести прогнозування можливих ризиків.

     Мова також йшла про мозковий штурм щодо розвитку університету, поліпшення якості діяльності як в навчальному і науковому процесах, так і роботи служб.
     Проректорам дано доручення до кінця тижня проаналізувати ефективність діяльності керівників факультетів та навчально-наукових інститутів за своїми напрямами з тим, аби визначитися чи рекомендувати їх до призначення чи ні. Розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook