Навчаємо учнів основам підприємництва!

10 грудня 2019 року

   В рамках співпраці зі Середньою загальноосвітньою школою № 166 м. Київа доценти кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту Національного університету біоресурсів та природокористування України провели заняття з учнями 10-го класу на тему «Що потрібно для відкриття Власного бізнесу».

   Зустріч доценти Гаврилюк Віталій та Дєліні Марина розпочали із знайомства школярів із кафедральним відео-матеріалом «Economy». І це було не даремно, адже сучасний підхід до розуміння комунікації із вступником, допоміг зацікавити школярів розібратися, що ж таке «Економіка» і які особливості спеціальностей економічного напряму.
    Далі аудиторія вже почала працювати із теоретичним матеріалом, для того, щоб мати базу для подальшого опрацювання більш складних питань управління в бізнесі. Тому зупинилися на характеристиці основних законів економічної поведінки споживачів та обґрунтування ними свого вибору.
   Ці знання ми закріпили обговоренням блогу відомого українського ресторатора Дмитра Борисова. У своїх відео він знайомить глядачів з досвідом побудови власного бізнесу, ділиться лайфхаками підприємця на перших кроках для недопущення типових помилок. Для прикладу ми обрали розкриття двох питань: концепція 5П та стереотип «Healthy food».
 
   В атмосфері дискусії ми закріпили якими компетентностями повинен володіти підприємець, з чого складається успішний бізнес та чим відрізняється хаотичність прийняття рішення в практиці від наукового, позитивного.
 
    Учні жваво брали участь в обговоренні, висловлювали свої думки, які відрізняються своєю інновативністю та цікавим поглядом. Було домовлено про подальші зустрічі та роботу над новими завданнями!
   Завдання до наступної зустрічі:
Визначити свої компетентності до підприємництва:
https://meduza.io/games/kakoy-vy-predprinimatel
https://psm7.com/test/test-kakoj-vy-predprinimatel.html
https://www.bbc.com/russian/business/2015/08/150814_entrepreneur_quiz
https://testometrika.com/business/can-you-become-a-millionaire/
Зробити аналіз youtube каналів по бізнесу:
https://www.youtube.com/watch?v=RwQZ7RZtjxU
https://www.youtube.com/watch?v=4K5cgz3wYOs
https://www.youtube.com/watch?v=fqubr1uGm7g
 
 
 
доценти кафедри виробничого
та інвестиційного менеджменту
Гаврилюк Віталій, Дєліні Марина
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook