Схід- Експо 2019 – новий погляд на розвиток Сходу України!

12 листопада 2019, 10:01

8-9 листопада у столиці відбувся захід під назвою «Схід-Експо 2019».


Центральною подією «Схід-Експо 2019» стала виставка-презентація підприємств зі сходу України, поєднана з можливістю проведення ділових переговорів, пошуку партнерів та клієнтів з інших регіонів України, країн ЄС та світу і встановлення нових ділових відносин. Підприємці та гості відвідали панельні дискусії, презентації та тематичні секції, присвячені економічним та інвестиційним перспективам Донецької, Луганської та Запорізької областей.


На офіційній церемонії відкриття виставки своє вітальне слово сказав Тарас Качка, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України, який подякував усім за присутність, а також зазначив, що кожного року виставка набуває все більшу популярність серед людей та підприємців. Такі заходи дуже допомагають людям ближче познайомитись із продукцією, яку хочуть представити підприємці.


Також слово надали іноземним гостям, таким як Манал Фоуані, в.о. Постійної представниці ПРООН в Україні, Штефану Шльойнінг, керівнику сектору співробітництва Представництва Європейського Союзу в Україні та Такаші Курай, Повноважному посолу Японії в Україні. Усі вони відмітили, як добре те, що Схід України, не дивлячись на складну ситуацію, все одно розвивається, до того ж, достатньо добре.


Близько 200 компаній презентували свою продукцію на виставкових стендах, в тому числі товари харчової промисловості, текстиль, кераміку, а також соляні вироби, IT-технології, 3D-принтери та інші., від яких не можно було відвести погляду та не затриматись біля кожного з них хоча б на декілька хвилин.


- Пишаюся тим, що саме продукція моєї Донецької областї разом з Луганською та Запорізькою є основною на цій виставці. Так приємно йти і бачити презентацію виробництва соляних виробів із рідного міста, наприклад. Також сподобалися стенди з виробництвом натуральної косметики та продуктів для догляду за собою, де я змогла навіть щось придбати собі. – каже автор статті.


«Схід-Експо 2019» спрямований на зміцнення зв’язків між підприємствами Донецької, Луганської та Запорізької областей з рештою України, ЄС та іншими країнами, на створення нових можливостей для партнерства та співпраці. Крім того, захід сприятиме розвитку підприємництва серед постраждалого від конфлікту населення на сході України, заохочуючи все більше людей відкривати бізнес, створювати нові робочі місця та допомагати своїм громадам розвиватися.


На панельних дискусіях усі бажаючі змогли послухати та прийняти участь у розмові зі спікерами на такі теми, як «Перспектива розвитку підприємств легкої промисловості Донбасу та експорту продукції на різні ринки» та «Автоматизація підприємств легпрому Донбасу як ефективний шлях розвитку».


-Розвиток підприємства на Сході наразі є важливим для усієї України. Це показник того, що ми не стоїмо на місці, а створюємо нове і краще для нашого народу. Дуже приємно бути частиною цього, адже мій батько також представив своє виробництво на цій виставці, пов'язане з приладами для постачання газу і я цим дуже пишаюсь. – говорить студентка 2 курсу Тетяна Мазуріна.


Загалом, усі гості були задоволені тим, що змогли побачити, спробувати, та дізнатися. Треба бути небайдужим, що стосується розвитку нашої країни, адже ми тут народилися і маємо її покращувати!

Анастасія Матейченко,
студентка факультету землевпорядкування
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook