Поєднаня науки, практики та виробництва за підготовки майбутніх сучасних технологів

1 листопада 2019 року
     Як зазначав відомий вчений та фізіолог І.П. Павлов, що молоко – це найдивовижніша їжа, яку створила сама природа. Власне, під таким гаслом 29 жовтня 2019 року відбулося виїзне заняття науково-педагогічних працівників кафедри технологій виробництва молока та м’яса доцента Маценко М.І. і професора Лихач В.Я. та студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів до провідного, високотехнологічного переробного підприємства ТзДВ " Золотоніський маслоробний комбінат", який разом з Баштанським, Пирятинським сирзаводами, Яготинським маслозаводом та філією "Яготинське для дітей" входять до групи компанії "Молочний альянс", що об’єднує потужні підприємства з виробництва та реалізації основних видів молочної продукції і є лідером молочної галузі України.

     За словами провідного спеціаліста Гонзи Тетяни Василівни, яка власне опікувалася й проводила екскурсію по заводу, до складу групи входять підприємства з виробництва сирів, цільномолочної та кисломолочної продукції, підприємства зі збору та обробки молока та молочної продукції, а також компанії, які здійснюють реалізацію продукції в Україні та за її межами. Продукція випускається під брендами «Пирятин», «Славія», «Яготинське», «Яготинське для дітей», «Хопси», «Златокрай» та «Молочний альянс».

     Продуктовий портфель компанії збалансований таким чином, щоб забезпечити потреби широкого кола споживачів в різних товарних категоріях молочного ринку і ринку сирів. Важливим мотиватором нашої екскурсії було ще й те, що успішний розвиток компанії є чітке дотриманням наступних пріоритетів: турбота про здоров’я своїх споживачів, а значить, і про здоров’я всієї нації; натуральність продукції та її висока якість; постійне оновлення технологічних процесів та обладнання; високий рівень екологізації довкілля з новими очисними спорудами, впровадженням нанофільтраційних установок, які виключають потрапляння сироватки в заводські стоки; компанія є активним спонсором у соціальних, оздоровчих, гуманітарних та творчих проектах. І, безумовно, відчувається високий рівень виконання вказаних пріоритетів відвідуваним підприємством, про що ми переконалися на власні очі. І не приховуємо, що кульмінацією нашого візиту до маслокомбінату, була дегустація надзвичайно корисної, смачної та здорової продукції. А за умови того, що внутрішня «політика» підприємств групи компаній «Молочний альянс» залишається незмінною – «впровадження науки в практику і втілення в життя прогресивних технологічних рішень», – можемо і не сумніватися, що здорова і корисна їжа мільйонів українців знаходиться у надійних руках. 

     Від щирого серця всі учасники заняття висловлюють глибоку вдячність працівникам і справжнім професіоналам своєї справи ТзДВ «Золотоніського маслоробного комбінату» за можливість перейняти атмосферу переробної промисловості, цікавий досвід та необхідні нові знання в галузі переробки молока та молочних продуктів.

     Висловлюємо щирі слова подяки головному спеціалісту Гонзі Тетяні Василівні за змістовну екскурсію й за надану можливість співпраці!
   
 Бажаємо керівництву та працівникам підприємства міцного здоров’я та нових звершень, а підприємству – лідируючих позицій на ринку та процвітання.

Вадим Лихач,
професор кафедри технологій виробництва молока та м’яса

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook