Продовжуючи діалог ректорату зі студентським самоврядуванням: найближчі плани

3 вересня 2019 року
     Зустрічі ректора Станіслава Ніколаєнка зі студентським активом вже стали традицією. Але сьогоднішню керівник університету розпочав нетрадиційно: не з обговорення спільних завдань, а з привітань – члена ради Максима Гречанюка з днем народження. Подарунок від керівництва вишу з рук ректора – чи ж це не стимул?

     А вже тоді мову Станіслава Ніколаєнка можна було б розділити на дві складових: інформацію про те, що університет робить для студентства, і те, якою б очільник університету хотів бачити роботу новообраної ради Студентської організації загалом, та окремих її членів.

     Ректор охарактеризував особливості вступної кампанії 2019 в НУБіП, спинився на тому, що університет цілком готовий до нового навчального року. Тільки на розвиток матеріально-технічної бази, облаштування нових навчально-науково-виробничих лабораторій (з можливостями кожної з яких керівництво університету планує ознайомитися наочно вже найближчим часом) витрачено майже 31 мільйон гривень.

     Він коротко спинився і на перспективах та пріоритетах розвитку. Серед них і цікаві для молоді питання. По-перше, це ремонти у гуртожитках і облаштування та доукомплектування кімнат меблями. В цьому ж ключі прозвучала думка про потребу у новому гуртожитку: хоча на його будівництво потрібно порядку 125 мільйонів гривень, із залученням власних ресурсів цю суму можна буде обмежити до 100 мільйонів. І це питання з порядку денного не знімається! По-друге, поліпшення спортивної бази (за 11-м навчальним корпусом заплановано переобладнання ангару у спортивний модуль з чотирма полями для різних видів спорту, а біля 2-го гуртожитку – спортивний майданчик). По-третє, адміністрація вишу готова до співпраці з студентським самоврядуванням і вкладати кошти у організацію різноманітних курсів з вивчення іноземних мов, дбати про матеріально-технічне забезпечення тощо.

     Ректор також звернув увагу на питання безпеки і охорони території університету, зокрема діяльності «Університетської варти», культури поведінки і зовнішнього вигляду, у зв’язку з чим варто було б розробити відповідне спільне положення.

     Голова Студентської організації Олександр Павелко, підкресливши, що на нинішній зустрічі зібралася вмотивована молодь, представив своїх колег з факультетів та ННІ. Він також інформував ректора про ті ідеї і побажання студентства, що на часі. Зокрема, мова про доцільність організації вечірніх курсів іноземних мов у читальних залах гуртожитків, аналіз діяльності наукових гуртків, розбудову АРТ простору в студмістечку (необхідність якого вкотре показав кіноперегляд під відкритим небом, який несподівано навіть для організаторів зібрав рекордну кількість глядачів), проект створення спортивного фанклубу (завдання якого – увага до успіхів наших університетських спортсменів та їхня підтримка), активність у соцмережах. За десять днів знову стартує традиційна Аграрна республіка. До цієї події вже презентовано нові логотипи та футболки факультетів і ННІ.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша наголосив на обов’язковій участі керівництва СО у заходах, що проводяться на місцях, зверненні уваги на потенційні родзинки факультетів та інститутів. І наостанок підкреслив: нашим студентам слід пишатися своїм університетом, тим більше, що пишатися є чим.

 

Валентин Обрамбальський
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook