На замітку першокурсникам: від гуртківців – до науковців

4 серпня 2019, 11:50

    Нещодавно Станіслав Ніколаєнко підписав наказ на зарахування 923 вступників на навчання за державним замовленням. Згодом до них доєднаються ще близько 1000 тріумфаторів. На «Школі першокурсника» всі вони тісніше познайомляться із життєдіяльністю і структурою університету, особливостями навчання та можливістю залучення до різноманітного спектру дозвіль, які пропонує НУБіП. І тут ми хотіли б заохотити новоспечених щасливчиків (особливо тих, котрі вступили на факультет землевпорядкування) з можливостями реалізувати себе в якості дослідника.

    Безумовно окрім навчання студенти вміють цікаво проводять свій вільний час: хтось займається спортом, дехто – співом, танцями, а бажаючі поглибити свої знання та спробувати себе в наукових дослідженнях – відвідують студентські наукові гуртки. Наприклад на факультеті землевпорядкування їх 9! Тут студенти поглиблено досліджують різноманітні проблеми, що пов’язані з майбутньою професією. Керівники гуртків намагаюся передати гуртківцям свої знання і досвід, заохотити їх, навчити працювати і постійно вдосконалюватися. Серед керівників гуртків не просто викладачі, а фахівці своєї справи – професори Іван Ковальчук, Тарас Євсюков та Ольга Дорош, старший науковий співробітник Віктор Заяць, доценти Любов Рафальська, Євген Бутенко, Олег Дроздівський, Антон Кошель, Оксана Кустовська, Ольга Тихенко та Олександр Шевченко.

    У кожного гуртка своя родзинка й тематика. Наприклад, дослідженням нагальних проблем у галузі топографо-геодезичного забезпечення землеустрою, питань картографування різного спектру проблем, пов'язаних із використанням земельних ресурсів, до снаги членам студентського наукового гуртка «Топографо-геодезичні та картографічні вишукування в землеустрої». А науковий гурток «Картографічне моделювання проблем природокористування» допомагає освоїти технології науково-дослідної роботи у сфері картографічного забезпечення раціонального природокористування та землекористування. Гурток сприяє фаховій зацікавленості студентів.

    Ті хто бажає удосконалити знання з кадастру обирають науковий гурток «Кадастрово-реєстраційна діяльність», що має пріоритетом освоєння методики виконання науково–дослідних робіт у сфері земельного кадастру та оцінки нерухомого майна.

    Студентський науковий гурток «Просторовий розвиток та інженерна інфраструктура територій» сприяє науково-дослідницькій та винахідницькій діяльності з питань просторового розвитку та інженерного облаштування території землекористувань різного функціонального призначення.

    А якщо є бажання поглибити знання з дисциплін «Автоматизовані земельно-кадастрові системи» та «ГІС в кадастрових системах», засвоїти сучасні тенденції з виробничого процесу ведення кадастрових та землевпорядних робіт – тоді це гурток "ГІС в автоматизованих кадастрових системах".

    Для бажаючих більш детально вивчити сучасні геодезичні технології функціонує студентський науковий гурток «Геодезичні технології лісовпорядкування». До роботи гуртка долучаються студенти не тільки факультету землевпорядкування, а й лісогосподарського факультету, садово-паркового господарства та ландшафтної архітектури.

    Науковий гурток «ГІС-аналітик» дозволяє актуалізувати знання та навички студентів у сфері геоінформаційних систем і технологій, що є основою для вирішення різних геоінформаційних завдань в дослідженнях існуючого стану, планування і проектування розвитку довкілля.

    Охочі поглиблено вивчити методи виконання геодезичних робіт як у сфері землеустрою, так й інших галузях, оволодіти застосуванням різних способів та прийомів виконання проектних рішень, таких як побудова зйомочного обґрунтування, оновлення й коригування планово-картографічних матеріалів, точності вирахування площ, проектування, винесення меж земельних ділянок на місцевість, діє гурток «Автоматизовані методи виконання геодезичних робіт у землеустрої».

    Для зацікавлених у знаннях та навичках з геодезії, які дозволять надалі працювати із сучасними геодезичними приладами та вирішувати різні геодезичні задачі, діє науковий гурток «Геодезія». Члени гуртка займаються не лише практичними, але й науковими дослідженнями у сфері геодезії.

    А от магістри поглиблюють свої вміння та оволодівають навичками наукових досліджень у межах виконання складових науково-дослідних робіт.

    Напрацювання і дослідження студентів можна представити на щорічному фестивалі науки, у фаховому журналі "Землеустрій, кадастр та моніторинг", численних всеукраїнських та міжнародних конференціях, а також на Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, де представники факультету землевпорядкування вже не перший рік займають призові місця.

    Маєш ідею та не знаєш як її реалізувати? Дістають одвічні питання чому і як? Маєш хист до проведення досліджень? Тоді саме на тебе чекають на навчання і в подальшому на наукових студентських гуртках факультету землевпорядкування!


Антоніна Москаленко,
доцент кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook