Студенти спеціальності автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології проходять практику на базі інформаційно-обчислювального центру

11 липня 2019 року
     Прийшло літо, а у студентів, які навчаються за спеціальністю "Автоматика та комп’ютерно-орієнтовані технології", настав третій семестр – трудовий, де вони можуть на практиці перевірити ти закріпити знання, які отримували протягом попереднього навчального року в лабораторіях кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. акад. І. І. Мартиненка.

     Уже котрий рік поспіль студенти 2-го курсу названої спеціальності проходять практичне навчання з комп’ютерних технологій на базі інформаційно-обчислювального центру університету. Тут є де проявити свої знання, адже інформаційна інфраструктура університету налічує більше 2,5 тис. комп’ютерів, які встановлені в лабораторіях та комп’ютерних класах, десятки серверів, комп’ютерну оптичну мережу довжиною близько десяти кілометрів, яка охоплює вісімнадцять навчальних корпусів та дванадцять гуртожитків, понад сто кілометрів дротових кабельних мереж по навчальних корпусах та понад 250 одиниць активного мережевого обладнання.
   Але практика – це не лише набуття практичного досвіду при виконанні робіт, але, водночас, і значна допомога працівникам інформаційно-обчислювального центру з ремонту та налагоджування комп’ютерної техніки, прокладання та відновлення комп’ютерних мереж, обслуговування та налаштування програмного забезпечення. Так за допомоги студентів-практикантів вже підготовано до нового навчального року комп’ютерний клаc кафедри соціальної роботи та інформаційних технологій в освіті в аудиторії №011 в навчальному корпусі №3, зібрано та налагоджено комп’ютерний клас для економічного факультету в аудиторії №513 в корпусі №10, реконструйована комп’ютерна мережа в навчальному корпусі №1, де докладено сегмент оптичного кабелю, що забезпечить безперебійну роботу комп’ютерної техніки приймальної комісії, для роботи якої ці ж студенти встановили, налаштували та підключено до мережі близько 60 комп’ютерів, монтується мультимедійне обладнання в навчальних аудиторіях.

     Практичне навчання студенти проходять під керівництвом висококваліфікованих інженерів інформаційно-обчислювального центру: Овраменка С.М., Бєломара В.М., Бугаєнка М.О., Кордіяки Р.О., Лисенка Р.М.
     Студенти працюють з цікавістю та юнацьким ентузіазмом, бо знають, що уміння і навички, набуті під час практики, їм обов’язково знадобляться в  професійній діяльності. Особливо відзначились практиканти Петраш Данило, Кулик Іван, Тетерук Назар, Дзюба Олег, Нечипоренко Богдан, Косик Віталій, Поліщук Роман, Подольський Андрій, Косогор Дмитро, Єльчанінов Павло. Не відстають від хлопців і дівчата – з особливою допитливістю постигала премудрості комп’ютерних технологій Савчук Діана

     Але не лише майбутні інженери-АКІТівці цікавляться комп’ютерною технікою. Наприклад, Кононенко Олексій прийшов працювати до інформаційно-обчислювального центру, хоч і навчається на агробіологічному факультеті. «Агрономія – це моє покликання, а комп’ютерні технології – це моє захоплення» - говорить Олексій, який цього літа буде вступати до магістратури. І хто зна, можливо завдяки поєднанню знань з агрономії і комп’ютерних технологій отримаємо нового науковця?

     Ця практика виявилась не лише корисною, бо дала студентам впевненість в своїх знаннях, але й приємною, бо і через роки вони зможуть побачити в університеті результати своєї праці.

Віктор Теплюк,
начальник ІОЦ
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook