Студенти 2-го курсу спеціальності «Економіка» відвідали Літературно-меморіальний музей Максима Рильського

20 травня 2019 року

18 травня 2019 року, в Міжнародний День музеїв, найактивніші студенти 2-го курсу спеціальності «Економіка» зі своїм куратором Мірзоєвою Т.В. відвідали Літературно-меморіальний музей Максима Рильського, що знаходиться в історичній місцевості Києва в Голосієві. 

У ході екскурсії дізналися, що літературно-меморіальний музей Максима Рильського – є науково-освітнім закладом. Згідно Статуту музею його діяльність спрямована на вивчення й популяризацію творчості Максима Рильського, оточення поета та літературного процесу того періоду в цілому, збирання та науковий опис нових тематичних надходжень. Робота музею будується за такими основними напрямками: науково-освітня робота, науково-дослідна, науково-фондова.

Територія музею обіймає площу близько 0,30 га, що включає меморіальний будинок, сад та адміністративно-науковий корпус.
Колекцію музею складають більше З0 тис експонатів, до складу яких входять такі раритетні складові як рукописна спадщина поета, кіно-фотодокументи, особисті речі, твори мистецтва, меморіальна бібліотека.

Музей розміщений у будинку, що збудовано за проектом поета та в якому він проживав із сім”єю тривалий час. Меморіальний будинок складається із чотирьох меморіальних кімнат (вітальня, кабінет, бібліотека та спочивальня) та чотирьох експозиційних залів, які висвітлюють життєвий та творчий шлях Максима Рильського – поета, перекладача, організатора науки, академіка.


Музейна експозиція й саме приміщення музею, в якому нібито витає дух старовини вразили студентів і їх куратора та залишили незабутні спогади й бажання повернутися ще в цю райську місцину.

Доцент Тетяна Мірзоєва.
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook