Уроки весни і натхнення

6 березня 2019 року

Якщо не знаєте, як і куди втекти від ранньовесняної депресивної сірості, - цей фоторепортаж саме для вас.

5 березня в оранжерейному комплексі Національного ботанічного саду ім. М.М. Гришка відбулись заплановані виїзні практичні заняття для студентів агробіологічного факультету, які вивчають дисципліну «Декоративне садівництво». Мета: ознайомитись із асортиментом рослин для зимових садів та особливостями їх вирощування. Перше, що відчули студенти – своєрідний шок від неочікуваної яскравості квітучих азалій, коли не видно листя, а лише водоспади квітів. Далі були орхідеї, плодовий субтропічний сад, чудова колекція кактусів та інших сукулентів.

Родзинкою стала екскурсія у головну оранжерею із тропічним садом, де можна відчути себе справжнім Мауглі, загубитись серед пальм, фікусів, бананів, буйних ліан.

У кожній з оранжерей свій мікроклімат, для окремих груп рослин готуються спеціальні грунтосуміші, а деякі, наприклад, орхідеї, ростуть без грунту, адже вони належать до епіфітів і поселяються на деревах.

З одного боку студентам потрібно було засвоїти величезний обсяг інформації, а з іншого, - встигнути все сфотографувати і відразу ж поділитись красою у Facebook, адже емоції зашкалювали.

Трохи статистики: колекційний фонд тропічних і субтропічних рослин НБС - унікальний і становить більше 3000 зразків. Його гордістю є колекції орхідних, бромелієвих, бегонієвих, лілійних, вересових, сукулентів. Лише орхідей тут понад 600 видів, сортів та гібридів.

Ми дуже вдячні нашим давнім друзям і колегам - співробітникам оранжерейного комплексу і особисто директору НБС Наталії Заїменко за сприяння у проведенні практичних занять для наших студентів, можливості побачити красу тропічних і субтропічних рослин, дізнатись про секрети їх вирощування.

 

Наталія Шевчук, доцент кафедри садівництва

ім. проф. В.Л. Симиренка НУБіП України

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook