Університетські навчально-дослідні господарства розпочали посівну

17 вересня 2018 року

      Осінь – пора не тільки збирання урожаю, а й початок посівної кампанії озимих зернових під урожай наступного року. Оптимальні строки посіву для зони Лісостепу вже настали, а отже, наші НДГ активно розпочали посівну. Станом на сьогодні вже посіяно 250 га озимої пшениці у Великоснітинському НДГ – третину запланованих площ, у НДГ «Ворзель» – половину із запланованих 100 га, у Немішаївському агроколеджі – 320 га. Решта господарств розпочне посівну найближчими днями. Всього по НУБіП посіяно 620 га озимих – 36% від загальної площі посіву.

     Початку посівної передувала підготовка ґрунту та внесення мінеральних добрив. Усі заплановані площі виорано або ж задисковано. Культивація та передпосівна культивація проведена на 80 % запланованих до посіву площ. Внесено 147 т добрив до посіву та одночасно з посівом.
     Після завершення посіву до появи сходів в усіх НДГ планується обприскування препаратом Екстракон (розробка кафедри екобіотехнології та біорізноманіття) для інтенсифікації початкового росту та покращення структури ґрунту.

     Погодні умови нинішнього року сприяють ефективному та якісному посіву. Тож планується завершити посівну кампанію повністю до початку жовтня.

Василь Туринський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ
та навчально-виробничої практики

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook