Вчена рада ННІ лісового та садово-паркового господарства проаналізувала підсумки профорієнтаційної роботи та результати вступної кампанії

30 серпня 2018 року

     Традиційно, напередодні початку нового навчального року, в ННІ лісового і садово-паркового господарства проведено засідання Вченої ради і збори трудового колективу.

     Від адміністрації університету на зборах був присутній начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олег Єресько.

     Директор інституту Петро Лакида привітав колектив з новим навчальним роком після чого перейшов до основного питання зборів – доповіді про підсумки діяльності колективу за 2017-2018 рік та завдання на 2018-2019 навчальний рік.


    У 2017-2018 навчальному році інститут здійснював підготовку фахівців за трьома спеціальностями: 205 – лісове господарство, 206 – садово-паркове господарство, 187 – деревообробні та меблеві технології.
     В інституті навчається 1279 студентів, в тому числі ОС «Бакалавр» – 923 (72 %) та ОС «Магістр» – 356 (28 %). У 2018 році зараховано на навчання за держзамовленням на 1 курс на основі повної загальної середньої освіти 75 студентів (лісове господарство – 48, садово-паркове господарство – 19, деревообробні та меблеві технології – 8). Окрім того, на 1 курс на місця держзамовлення було зараховано 51 випускник коледжу (лісове господарство – 31, садово-паркове господарство – 10, деревообробні та меблеві технології – 10).

    З метою підвищення ефективності використання навчально-наукового потенціалу працівників, удосконалення навчальної та наукової діяльності ННІ лісового і садово-паркового господарства на підставі рішення Вченої ради університету проведено зміни у структурі інституту. Отже, станом на 1 вересня 2018 року в інституті функціонуватиме 6 кафедр: лісівництва; відтворення лісів та лісових меліорацій; таксації лісу та лісового менеджменту; ботаніки, дендрології та лісової селекції; технологій та дизайну виробів з деревини; ландшафтної архітектури та фітодизайну, а також НДІ лісівництва та декоративного садівництва, 20 спеціалізованих навчальних лабораторій, 2 науково-дослідних лабораторії, 11 навчально-науково-виробничих лабораторії, музей лісових звітів та птахів ім. проф. О.О. Салганського, офіс національного представництва Forest Stewardship Council (FSC), Регіональний Східноєвропейський офіс моніторингу пожеж (REEFMC), Дзвінківський навчально-науково-виробничий центр. Навчально-науковий процес в інституті забезпечується висококваліфікованим професорсько-викладацьким складом, який нараховує 1 член-кореспондента НААН та 26 академіків та член-кореспондентів Лісівничої академії наук України, 17 докторів наук, професорів, 67 кандидатів наук, доцентів, старших викладачів та асистентів.

   Директор ННІ детально проаналізував усі напрями діяльності колективу у розрізі Голосіївської ініціативи – 2020, особливо акцентувавши увагу присутніх на результатах профорієнтаційної роботи. Директор відзначив, що більшість кафедр доклали недостатньо зусиль у цьому напрямі, що підтверджується скромною кількістю студентів-контрактників, які вступили на 1 курс. Хоча варто й відзначити, що за обсягами прийому на місця держзамовлення – ННІ серед лідерів в Україні за всіма трьома спеціальностями! Тому з метою поліпшення профорієнтації в ННІ найближчим часом заплановано зустріч з відповідними фахівцями гуманітарно-педагогічного факультету, які поділяться сучасним досвідом у цій сфері. У завершальній частині свого звіту Петро Лакида окреслив основні завдання колективу на 2018-2019 навчальний рік і побажав усім колегам міцного здоров’я й наснаги!

    У обговоренні звіту директора ННІ активну участь взяли директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва Роман Василишин, в.о. завідувача кафедри таксації лісу та лісового менеджменту Андрій Білоус, директор ВП НУБіП України «Боярська ЛДС» Анатолій Карпук, в.о. завідувача кафедри ботаніки, дендрології та лісової селекції Юрій Марчук, заступник директора ННІ з навчальної та виховної роботи Віктор Свинчук, голова студентської організації ННІ Микола Кучерявий, а також начальник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Олег Єресько. Всі вони схвально висловились, щодо діяльності колективу протягом 2017-2018 навчального року та закликали всіх присутніх затвердити звіт директора.

     Олег Єресько під час обговорення висловив вдячність колективу за активну роботу з міжкафедральними навчальними лабораторіями, та виділив зразкову систему дистанційного навчання, яка наразі функціонує в інституті. Але він наголосив, що для збереження лідируючих позицій інституту по набору, необхідно більш активно співпрацювати з коледжами та відокремленими підрозділами НУБіП України.

     Рада трудового колективу одноголосно затвердила звіт директора інституту, а Вчена рада підготувала відповідний проект рішення, який буде опубліковано на сторінці ННІ ЛіСПГ офіційного сайту НУБіП України.

Віктор Свинчук, Олександр Соваков, Андрій Спірочкін
заступники директора
ННІ лісового і садово-паркового господарства 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook