Вступна кампанія 2018: розпочався прийом документів на бакалаврат

12 липня 2018 року

Що б там не говорили про вік електронних технологій, електронні кабінети і електронні заяви, але цупкий папір у руках і відчуття того, що ти це зробив особисто та в певний момент, зафіксувавши у зоровій пам’яті, - не замінить ніщо. І цю просту істину підтверджує перший день прийому документів на бакалаврат. Приймальна комісія ще з самісінького ранку запруджена абітурієнтами, які бажають подати їх особисто.

 
Серед вступників і школярі, і випускники коледжів – як тих, що входь в мережу НУБіП, так й інших вишів, і виробничники. Загальну картину доповнюють батьки (як же без них?), які вирішили підтримати своїх дітей у такий день. Наприклад, Людмила Глібко, яка працює на залізниці, хвилюється за доньку Катерину – випускницю Боярського коледжу екології і природних ресурсів за фахом еколога. Навчалася дівчина там добре і має всі підстави стати студенткою університету.
 
 
 
Першим пріоритетом визначили НУБіП київські школярі Ірина Барилюк і Дмитро Данюк, які одними з перших здали документи на спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» і «Філологія». Певні своїх можливостей, вирішили продовжити навчання, розпочате у спеціалізованій школі №64, де опановували англійську та іспанську мови. А про університет дізналися, побувавши на Дні відкритих дверей та знайомлячись із офіційним сайтом.
 
 
 
Також першим пріоритетом обрали університет випускники Борзнянського державного сільськогосподарського технікуму Олександр і Анна Поповичі. Брат і сестра, хоч зовні і не схожі, мають одну спільну рису: цілеспрямованість. А обрали вони для навчання агробіологічний факультет. До речі, наш виш свого часу закінчувала і їхня мати, поради якої, помножені на знайомство з офіційним сайтом, зіграли визначальну роль у виборі навчального закладу. Якими студентами будуть ще невідомо, але те, що Сашко за роки навчання у технікумі не пропустив жодної пари, вже про щось говорить.
 
 
Артур Разумовський працює у Всеукраїнському інституті селекції, де трудяться багато випускників НУБіП. Саме за їхньою порадою і вирішив продовжити заочно освіту - за спеціальністю «Харчові технології». Хлопець, до речі, прекрасно знає історію України і роду Розумовських.
 
 
 
 
 
 
А першим абітурієнтом, хто подав документи на спеціальність «Журналістика», стала Тетяна Коптєва з Лисянської загальноосвітньої школи №2. Дівчина має відчуття мови, недаремно ж ЗНО з української має у 188 балів, як і бажання доносити до людей правду як журналіст. Те, що вона може працювати згодом у цій царині, певною мірою засвідчує і робота, подана на творчий конкурс.
 
 
 
 
 
Багато вступників і на спеціальність «Право». Марія Бутіна з міста Полонне Хмельницької області закінчила Київський спортивний ліцей, та бачить себе не в спорті, а в юриспруденції. На зауваження, що сьогодні в Україні юристів багато, має своє: справді, юристів багато, а от хороших серед них – мало. Саме хорошим вона і планує стати. А киянин Дмитро Савчук, бійцівський характер якого формує класична боротьба, каже просто: я щасливий бути тут! Університет дуже подобається, тому хочу стати його студентом. І з почуттям гумору у хлопця все гаразд: якщо батьки – підприємці, то хтось же мусить захищати сімейний бізнес як юрист?
 
 
 
 
 
 
Своєю студенткою декан юрфаку Олена Яра рада була б бачити і випускницю Київського кооперативного інституту Дарину Савчук. Здобувши диплом молодшого спеціаліста, вона думає продовжити навчання у бакалавраті НУБіП. І в цьому певну роль відіграло спілкування з однокласниками, які після 11-го класу стали нашими студентами.
 
 
Щоб стати студентом столичного вишу, Артем Буштаренко подолав значно більшу відстань до приймальної комісії НУБіП: випускник Нікопольського коледжу Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету, він подав документи на дві суто чоловічі спеціальності - «Агроінженерія» і «Будівництво та цивільна інженерія». Показники для зарахування у нього непогані.
 
 
 
 
 
 
 
Доцент Володимир Решетюк привів до приймальної комісії цілу групу молоді – випускників Київського коледжу міського господарства. Десятеро юнаків і дівчат - володарі дипломів з відзнакою Ольга Кисляк, Петро Щербашин, їхні однокурсники Ганна Носипко, Владислав Скорич, Андрій Коркуленко та інші, які опановували там спеціальності «Експлуатація апаратури контролю навколишнього природного середовища» і «Автоматизація та комп’ютерно інтегровані технології», вирішили продовжити навчання за останньою вже в стінах НУБіП. І це рішення випадковим назвати аж ніяк не можна: колектив кафедри автоматизації і робототехічних систем провів з ними суттєву роботу з популяризації університету, вивозив студентів коледжу на передові підприємства – «Асканія - Флора», ПрАТ «Комбінат «Тепличний», знайомлячи з конкретними робочими місцями. На базі цієї групи вступників, ділиться планами Володимир Решетюк, хочемо створити академгрупу, щоб згодом порівняти рівень навчання у коледжі з рівнем викладання на бакалавраті університету. А з її кращих членів – обрати студентів для навчання за системою подвійних дипломів.
 
Ось такі вони, потенційні бакалаври набору першого дня.
 
Валентин Обрамбальський
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook