Співпраця з Університетом Міссурі – University of Missouri у рамках програми Faculty Exchange Program

29 травня 2018 року

З 12 по 15 травня 2018 року в рамках програми Faculty Exchange Program  в НУБіП України на економічному факультеті на кафедрі статистики та економічного аналізу перебували з робочим візитом професори Університету Міссурі Віллі Майєрс та Кен Шнібергер (США).   

 

Віллі Майєрс та Кен Шнібергер представили свій коледж сільського господарства, продовольства та природних ресурсів, розповіли про особливості навчальної та наукової діяльності їхнього педагогічного колективу. Для студентів ОС «Бакалавр» спеціальностей «Фінанси і кредит», «Економіка підприємства» та «Облік і аудит» провели лекції Вілл Майєрс на тему «Товарні ринки та торгівля до 2027 року: основні фактори та проблеми» та Кен Шнібергер на тему «Дорадництво як система університетської освіти в США». Студенти виявили зацікавленість до основних тенденцій розвитку міжнародної торгівлі та прогнозуванню основних факторів впливу, а також важливості дорадництва в процесі формування фахівців аграрної сфери.  Під час дискусії підкреслили важливу роль інформаційного забезпечення управління розвитком національного господарства і як наслідок можливості впливу на міжнародні ринки. Також активне обговорення викликала роль дорадництва в системі освіти в США, можливості даного виду діяльності та перспективи для України. 

  

 

 

 Як підкреслили Віллі Майєрс та Кен Шнібергер, така участь у програмі Faculty Exchange Program сприятиме поширенню власного досвіду та отриманню нових знань. Це мотивує покращувати методику викладання, розширює можливості наукової співпраці між факультетами. 

  Під час візиту за сприяння к.е.н., доцента кафедри маркетингу та міжнародної торгівлі Гальчинської Ю.М. відбулася екскурсія на  пивзавод "Оболонь". Корпорація «Оболонь» на сьогодні є найбільшим виробником пива в Україні зі стовідсотковим українським капіталом, імпортує пиво більш ніж у 50 країн світу.

  Віллі Майєрс та Кен Шнібергер ознайомилися з особливостями виробництва пива в Україні за допомогою найсучаснішого обладнання, побачили унікальні варильні системи, найбільші бродильні танки, найпотужніші лінії розливу продуктивністю 110 тис. пляшок за годину. Завод дотримується екологічних стандартів, зокрема відходи використовують для годівлі тварин, а з пластикових пляшок виготовляють меблі, бандажі.

  

Професори Віллі Майєрс та Кен Шнібергер протягом перебування в університеті також взяли участь в Міжнародній науково-практичній конференція «Цілі сталого розвитку третього тисячоліття: виклики для університетів наук про життя», яка відбулася 23-25 травня 2018 року та присвячена 120-річчю заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України.

  

 

Міжнародний відділ та економічний факультет всебічно сприяли комфортному перебуванню професорів американського університету.

 

 

Леся Воляк,

старший викладач кафедри

статистики та економічного аналізу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook