Матимеш диплом магістра - будеш успішним, не матимеш - бідним!

5 квітня 2018 року

     Завершилися зустрічі керівництва університету з випускниками бакалаврату, присвячені перспективам продовження навчання в магістратурі НУБіП. На останній з них, де були присутні студенти факультетів агробіологічного, захисту рослин, біотехнологій та екології, тваринництва та водних біоресурсів, ветеринарної медицини і механіко-технологічного з молоддю спілкувався ректор Станіслав Ніколаєнко. Він зазначив, що до магістратури вступлять найкращі та найсильніші студенти. А в якості мотивації, очільник університету навів приклад Сполучених Штатів Америки: люди з вищою освітою тяжіють до вищих щаблів середнього класу, а без неї – навпаки, сповзають до бідності. 

 

 

     Відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук презентував особливості Правил прийому на 2018 рік, розкрив тонкощі формування конкурсного балу та проходження вступних випробувань, термінах їх складання.

 

    Координатор магістерських програм від навчального відділу Олена Колеснікова представила студентам загальну концепцію підготовки магістрів у НУБіП України в контексті нового переліку освітніх програм та Умов прийому на 2017-2018 н.р. Вона звернула увагу запрошених на перспективах та перевагах навчання, що вигідно вирізняють наш виш з поміж інших, серед яких можливість почергового навчання за кордоном із отриманням подвійних дипломів за міжнародними магістерськими програмами, наявність англомовних груп, широкий вибір магістерських програм тощо. Навчання в магістратурі як і на бакалавраті передбачає участь в інтелектуальних конкурсах та активному культурно-спортивному житті університету.

     До випускників із заключним словом звернувся проректор із навчальної та виховної роботи Сергій Кваша та на життєвих прикладах і викликах сьогодення, які стоять перед молодими фахівцями, аргументував важливість здобуття освітнього ступеня «Магістр». Якщо прагнеш отримати керівну посаду та достойне матеріальне благополуччя – опануй важливі навики і компетентності для успішного виконання завдань інноваційного характеру із креативним підходом, зазначив проректор.

     Учасникам зібрання презентовано всі можливі варіанти здобуття освітнього ступеня «Магістр», враховуючи поліпрофільність нашого університету та орієнтуючись на світовий тренд – коли фахівці навчаються новим навичкам за декількома спеціальностями, щоб підвищити свою вартість на ринку праці.

     Можливі варіанти вступу та здобуття освітнього ступеня «Магістр»:

1) на основі здобутого ОС «Бакалавр» зі спорідненої спеціальності;
2) на основі здобутого ОС «Бакалавр» із неспорідненої спеціальності (із складанням додаткового вступного випробування);
3) на основі здобутого ОС «Бакалавр» із будь-якої спеціальності (зі складанням додаткового вступного випробування) відповідно до переліку спеціальностей Правил прийому до НУБіП України у 2018 році;
4) шляхом паралельного навчання на денній формі за спорідненою спеціальністю та на заочній формі навчання (див. п 2, п. 3);
5) шляхом паралельного навчання на денній формі (див. п 2, п. 3) та на заочній формі навчання за спорідненою спеціальністю.

     Перелік освітніх програм із можливістю перехресного вступу тобто на основі базової вищої освіти з будь-якої спеціальності (напряму підготовки) за умови складання додаткового вступного випробування:

  • Адміністративний менеджмент
  • Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології
  • Дорадництво
  • Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка
  • Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності
  • Менеджмент організацій і адміністрування
  • Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
  • Педагогіка вищої школи
  • Право
  • Прикладна економіка
  • Соціальна робота
  • Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами
  • Управління інноваційною діяльністю
  • Управління навчальним закладом
  • Якість, стандартизація та сертифікація.

     Перелік споріднених та не споріднених спеціальностей, додаткові вступні випробування з відповідних спеціальностей розміщені у Додатку 3 до Правил прийому до Національного університету біоресурсів і природокористування України в 2018 році можна знайти за посиланням

https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u18/pravila_priyomu_2018_nubip.pdf

  Презентації доповідачів:
          Перспективи навчання в магістратурі
          Умови прийому

Ласкаво просимо до вступу в магістратуру
Національного університету біоресурсів і природокористування України!

Наталія Ястремська,
навчальний відділ 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook