Звернення випусника механіко-технологічного факультету, професора Університету МкГілл (Канада) В’ячеслава Адамчука до сьогоднішніх студентів інженерного профілю.

20 березня 2018, 8:48
м. Київ, НУБіП України, механіко-технологічний факультет

 

 
Шановні колеги:
 
Вітаю вас з 120 ювілеєм Національного університету біоресурсів і природокористування України, нашої спільної альма-матер. Вже минуло 22 роки після випуску 1996 року, коли наш курс інженерів-механіків отримав дипломи Національного аграрного університету в день прийняття першої Конституції України, 28 червня. До того, ще вступниками, ми складали іспити і були посвячені у студенти в Українській сільськогосподарській академії. Вже в незалежній Україні ми навчались в Українському державному аграрному університеті і завершили навчання в Національному аграрному університеті. Така інтенсивність змін в назві пов’язана з бурхливістю тих часів, коли велика кількість змін торкнулась як нашого суспільства, так і наших навчальних програм.
Сьогодні, через більше ніж два десятиліття після випуску, бурхливість змін в роботі сільськогосподарського інженера лише зростає. Аналітики говорять про суттєві перетворення структури і засобів агровиробництва, що поєднують новітні цифрові технології і сучасні засоби оптимізації використання ресурсів (робототехніка, точне землеробство, системи штучного інтелекту, сенсор технології, тощо). Ми постійно навчаємось збільшувати ефективність виробництва продукції рослинництва і тваринництва, а також зменшувати негативний вплив на навколишнє середовище. Цей підхід має забезпечити глобальну продовольчу безпеку як на сьогоднішній день, так і на майбутнє. Саме сучасні інженери-аграрії мають щоденно проявляти свої професійні здібності при створені і впроваджені нових технічних засобів у виробництво.
Бажаю випускникам і студентам всіх інженерних спеціальностей механіко-технологічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України натхнення у цій непростій, але надзвичайно цікавій і важливій роботі.
 
З повагою,
В’ячеслав Адамчук,
Професор інженерії біоресурсів в університеті МкГілл (Канада),
випусник механіко-технологічного факультету НУБіП України.
 
 

 

Інформацію розмістив заступник декана з наукової роботи МТФ Іван Роговський
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook