Профорієнтаційна робота на Черкащині

17 листопада 2017 року
Проблема професійного самовизначення є одним з ключових компонентів розвитку особистості учня, що передбачає формування професійних орієнтацій, моделювання власного майбутнього, співвідношення наявної інформації про майбутню професію з власними можливостями. Розширити бачення професійної траєкторії випускникам шкіл допомагає профорієнтаційна робота.
Науково-педагогічні працівники кафедри соціальної роботи і психології активно працюють над реалізацією поставленої задачі.
Доц.. Афанасенко Л. А. 9-10 листопада провела профорієнтаційну роботу зі школярами золотоніських загальноосвітніх шкіл (№1, №2, №3, №6), що на Черкащині.
У процесі зустрічі доц. Афанасенко Л. А. розповіла учням та наочно продемонструвала відеоматеріал про структуру нашого університету, переваги навчання в ньому, організацію освітнього процесу підготовки спеціалістів, прокоментувала кожну із спеціальностейгуманітарно-педагогічного факультету, зокрема зауважила переваги здобуття фаху психолога. Майбутні студенти мали змогу ознайомитись із значущістю даного спеціаліста, з'ясувати завдання та напрями діяльності, визначити його місце на ринку праці та розширити своє бачення майбутньої професії за допомогою флаєрів та буклетів.
 
 
 
 
 
 
 
Живий інтерес аудиторії викликало студентське самоврядування та його роль у житті університету, робота творчих студій та гуртків. Розповідь доповнив відеоролик підготовлений студентами гуманітарно-педагогічного факультету про особливості навчання та можливості творчої реалізації.
 
 
 
Великудопомогу і підтримку у проведенні профорієнтаційного заходу надали адміністрації шкіл, які мали позитивні відгуки відносно нашого Університету, в результаті чого закріпилась тісна співпраця в освітньому просторі.
Проведену роботу школярі оцінили активно заповнюючи анкети даних, а дві випускниці вже подали заяви на підготовчі курси з біології.
Маємо надію, що у результаті цих зустрічей майбутні випускники наступного року поповнять студентські лави НУБіП України.  
 
 
 
Афанасенко Л. А.
доцент кафедри соціальної роботи
та психології
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook