Бакалаврська та магістерська роботи – гаранти конкурентоспроможності фахівця

13 серпня 2017 року

     Ще місяць тому ми були магістрами агробіологічного факультету спеціальності «Агрохімія та грунтознавство», а сьогодні працівники агрохолдингів та великих компаній.

     За певний час до отримання диплому я відразу ж кинулась у пошуки перспективної роботи. Проаналізувала багато господарств, дистибюторів та виробників сільськогосподарської продукції. І можу зробити висновок, що вакансій є досить багато, тому тут головне бажання працювати і мати певні знання у сфері агрономії. На співбесідах головне успішно «продати» свої уміння та інтелект.

     Перш ніж працевлаштуватись у компанію «Західний Буг» я мала декілька співбесід, в яких головну роль відігравали базові знання з агрохімії та ґрунтознавства, рослинництва й інших предметів. Прийти відразу після університету, не маючи досвіду, у велику компанію та «триматись на плаву» – справа не з легких! Оцінюють твої комунікативні здібності, вміння виступати перед публікою та знаходити вихід із будь-яких ситуацій.

     На здобутій посаді агронома-консультанта першим моїм завданням було підготувати навчання для своїх колег, яке включало в себе презентацію та виступ. Скажу відверто, якби я не готувала виступи по результатах бакалаврської та магістерської робіт протягом навчання, то напевне б презентація виглядала не досить науково, а емоції під час виступу зашкалювали б і впоратись з ними було б складно. Та маючи за спиною 6-ти річний досвід сесій, конференцій і олімпіад, а головне, захист бакалаврської та магістерської робіт, це не склало для мене великих проблем. Адже, саме в університеті формується та основа, яка дає поштовх студентам реалізувати себе, а бакалаврська робота, є одним зі стартів.

     Я завдячую викладачам агробіологічного факультету за ті якості та знання, які сформували мене, як спеціаліста з агрохімії та ґрунтознавства! Особливу подяку хочу висловити моєму науковому керівнику Іллі Устимовичу Марчуку, доценту кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, за, вже можу сказати, успішну підготовку мене як конкурентоспроможного фахівця.

Оксана Галабурда,
випускниця агробіологічного факультету,
нині агроном-консультант компанії «Західний Буг»

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook