Учасники Міжнародної літньої школи залишились задоволені рівнем практичої бази підготовки студентів-садівників

20 липня 2017 року
НДП "Плодоовочевий сад"

 19 липня 2017 р. У Національному університеті біоресурсів і природокористування розпочала свою роботу ІІІ Міжнародна літня школа, що проходить під девізом «Інновації у виробництві продуктів харчування для забезпечення сталого розвитку регіонів». 

Основна ідея проекту - створити передумови для появи нового покоління майбутніх фахівців у сфері прийняття рішень, які враховуватимуть соціальну, культурну та екологічну цінність природних ресурсів та зможуть пріоритетом своєї економічної та господарської діяльності зробити людину та її потреби. 

За словами координатора Міжнародної літньої школи, Наталії Демешкант, учасниками цьогорічної школи є понад 40 студентів і науково-педагогічних працівників (НУБіП України, Варшавський університету наук про життя, Вроцлавський природничий університет та ін. Приєднався до міжнародної команди і автор цих рядків. У першій половині дня відбулося відкриття заходу, знайомство з організацією навчальної роботи, а також студенти прослухали лекції англійською мовою від польських науковців.

 Зокрема, для мене дуже цікавою виявилась, насичена науковою інформацією, доповідь професора Лідії Сас Пашт з Інституту садівництва у Скернєвіцах (Польща). Пані Лідія очолює лабораторію "Мікориза" зазначеного інституту. Доповідь була на тему «Значення мікроорганізмів для покращення якості ґрунтів та урожайності садових культур, досвід Інституту садівництва ПАН». Наведена інформація викликала значний інтерес, підтвердженням чому було жваве обговорення серед студентів і багато запитань до доповідачки. Це наукове знайомство є перспективним для кафедри садівництва і пізніше зрозумієте чому... 

Після обідньої перерви, для учасників Міжнародної літньої школи була запланована позааудиторна робота у вигляді навчальних екскурсій. Під час однієї з них вони мали можливість ознайомитись із можливостями кафедри садівництва ім. проф. В.Л. Симиренка, з точки зору практичної підготовки студентів. Для цього завітали на навчально-дослідне поле "Плодоовочевий сад", яке знаходиться на території кампусу.

Завідувачка навчальної лабораторії "Садівництво", Галина Андрусик ознайомила гостей з насадженнями плодових, ягідних, горіхоплідних та малопоширених культур, що представлені на території університетського саду. А найсміливіші мали можливість, прямо на рослинах, продегустувати ягоди найновіших сортів смородини, порічок білих та червоних, агрусу та малини селекції кафедри садівництва. 

Галина Сергіївна наголосила, що насадження використовуються для дослідницької роботи студентів, а отримані експериментальні дані лягають в основу статей, бакалаврських та магістерських робіт. Зацікавленість гостей з Польщі викликали результати селекційних досліджень науковців кафедри, в результаті чого досягнуто попередніх домовленостей про проведення спільних досліджень складу мікроорганізмів нашого грунту, використовуючи обладнання та досвід колег зі Скернєвіц.

Юрій Андрусик, доцент кафедри садівництва 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook