Науковці НУБіП спільно з Лісовою Службою США провели ІV Національну міжвідомчу координаційну нараду з попередження та гасіння пожеж у зоні відчуження

18 липня 2017 року

 Співробітники ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБіП спільно з Регіональним Східноєвропейським центром моніторингу пожеж провели ІV Національну міжвідомчу координаційну нараду з попередження та гасіння пожеж у зоні відчуження. У нараді прийняли участь представники РНБО, МВС, Державного агентства України з управління зоною відчуження, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Державної інспекції ядерного регулювання України, ДСП «Північна Пуща», Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника та інших підприємств. Модератором наради виступив професор кафедри лісівництва Сергій Зібцев.

 
Результатом наради стала узгодження проекту спільного наказу МВС і Мінприроди щодо затвердження «Інструкції про організацію гасіння пожеж підрозділами служби державної охорони природно-заповідного фонду, оперативно-рятувальної служби цивільного захисту та постійних лісокористувачів в природних екосистемах Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника». Після узгодження всіма зацікавленими відомствами  планується затвердження даного документу у Міністерстві юстиції України та використання при гасінні пожеж у зоні відчуження. 
 
Василь Гуменюк, 
співробітник Регіонального Східноєвропейського центру моніторингу пожеж
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook