На засіданні кафедри романо-германських мов та перекладу було обговорено ліцензійні справи, тиждень англійської мови та осінню школу для абітурієнтів "Юний філолог"

13 жовтня 2016 року

 13 жовтня 2016 р. відбулося чергове засідання кафедри романо-германських мов і перекладу за участю всіх науково-педагогічних працівників та допоміжного персоналу, а також запрошених завідувачів кафедри англійської філології доц. Н. А. Арістової та кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей доц. О. В. Іванової.

 

 
Увага присутніх була зосереджена довкола низки важливих питань. Розпочали із обговорення підготовки ліцензійних справ на відкриття нових спеціальностей: «Англійська і французька мови та література» та «Англійська і польська мови та література». Голови робочих груп доц. Г. І. Сидорук та доц. Л. С. Колодіна відзвітували про перші кроки у цьому напрямку і повідомили про плани на найближче майбутнє. Завідувач кафедри, проф. Олександр Малихін запропонував проводити робочі зібрання груп щотижня з метою оптимізації процесу підготовки.
 
 
Наступним питанням стало проведення Тижня англійської мови в НУБіП України, запланованого на 14-18 листопада 2016 р. Були озвучені пропозиції щодо організації заходів, відкриття та закриття Тижня, змістового наповнення програми. У планах є проведення спільних семінарів із Cambridge English Language Assessment та Authorised Platinum Centre Oxford Klass, зустрічі із представниками America House та Pearson Publishing Ltd. та ін. В рамках обговорення ст. викл. О. В. Соловйова повідомила про нещодавню зустріч із представниками British Council in Ukraine: президентом Українського відділу Міжнародної асоціації вчителів англійської мови як іноземної Світланою Андрєяновою і незалежним експертом і секретарем Українського відділу Міжнародної асоціації вчителів англійської мови як іноземної Олександром Шаленком. Результатом зустрічі стала угода про співпрацю та спільне проведення зимової школи англійської мови на базі нашого університету, а також спільної Міжнародної науково-практичної конференції 31 березня – 1 квітня 2017 р.
 
 
Не менш жвавий інтерес викликало проведення осінньої школи для абітурієнтів «Юний філолог», робота якої запланована на 31 жовтня – 4 листопада 2016 р. Доц. О. В. Бабенко ознайомила присутніх із загальною ідеєю школи, представила вступну програму заходів, видання якої планується чотирма мовами: українською, англійською, французькою та польською. Спільними зусиллями було вирішено розширити контингент потенційних учасників, а завдяки конструктивним пропозиціям присутніх вдалося скоригувати ряд деталей.
На завершення засідання завідувач кафедри, проф. Олександр Малихін  закликав усіх викладачів взяти активну участь у підготовці та проведенні запланованих подій.
Розглядалися й інші питання життєдіяльності кафедри.
Захуцька О.В.,
PhD, асистент кафедри романо-германських мов і перекладу
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook