Ректорат: ефективно готуємося до нового навчального року

1 серпня 2016 року

 1 серпня 2016 року. Почався останній місяць літа, а це значить, що потрібно активізувати підготовку до нового навчального року за всіма напрямками діяльності університету. Цьому і було присвячене засідання ректорату під головуванням Станіслава Ніколаєнка.

 
Сьогодні розпочалися вступні випробування для вступників до магістратури. І сьогодні ж будуть оприлюднені рейтингові списки для вступників на бакалаврат за державним замовленням.
 
Важливим напрямом підготовки є наведення ладу в гуртожитках, зазначив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Приємно констатувати, що у деяких студентських помешканнях відбуваються позитивні зрушення – ремонтуються коридори, місця загального користування, а головне – кімнати. У той же час недостатню увагу до дотримання санітарного стану і правил проживання студентів приділяють деканати і дирекції. Цього року буде запроваджена нова система, за якою при виселенні студентів на канікули комісія перевірятиме стан помешкань. Також проректор повідомив результати роботи комісії з поселення – відбулося ущільнення проживаючих у гуртожитку викладачів, у результаті чого фонд студентських кімнат поповнився 26 помешканнями.
 
Учений секретар Оксана Барановська презентувала проект плану роботи на серпень. Передбачається, що 23 серпня о 9 годині відбудеться розширене засідання ректорату, а о 12-й – урочисте зібрання з нагоди Дня прапора та 25-річниці незалежності України. 26 серпня – засідання вченої ради університету за участі всіх завідувачів кафедр.
 
Начальник планово відділу Олег Бронін повідомив про підняття вартості проживання у гуртожитках з 1 серпня для викладачів у зв’язку зі значним подорожчанням енергоресурсів та води.
 
Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко традиційно доповів про хід ремонтних робіт. На цьому тижні – ліквідація протікань дахів на гуртожитку №12 та завершення ремонту покрівлі на корпусі №1, монтаж теплопунктів у корпусі №4 та початок аналогічних робіт у корпусі №10.
 
 
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на зборі врожаю в навчально-дослідних господарствах – вже зібрано майже 6 тисяч тонн зернових, а врожайність пшениці сягнула 61 центнера з гектара. Триває підготовка до посівної кампанії, збір кукурудзи на силос. Що ж до науки, то університет вже має 116 наукових проектів до участі у конкурсі МОН.
 
Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Олегу Броніну та головному бухгалтеру Тетяні Кондрицькій – провести ретельний аналіз витрат і надходжень коштів та внести пропозиції з їх оптимізації. Сергію Кваші – розглянути стан підготовки до святкування Дня знань, активізувати роботу підготовчого відділення і звернутися до МОН аби розширити перелік спеціальностей, на які поширюється пільга при проходженні відповідних курсів. Начальнику навчального відділу Оксані Зазимко – організовано провести школу першокурсника. Ігорю Ібатулліну – контролювати якість харчування у студентських їдальнях та буфетах.
 
Розглядалися також і інші питання життєдіяльності університету.
 
Денис Рудень
 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook