ЗНАННЯ – В ДІЇ: соціальні педагоги на практичному навчанні

18 червня 2016 року

Відповідно до навчального плану та робочої програми з 1 червня 2016 року розпочалася навчальна (соціально-педагогічна) практика студентів гуманітарно-педагогічного факультету другого курсу напряму підготовки «Соціальна педагогіка».

У цьому році базами практики обрано Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Голосіївський районний у м. Києві центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та ТОВ «Дитячий оздоровчий табір санаторного типу «Чайка».

Проходженню практики передувала систематична тривала і кропітка робота як з навчально-виховної діяльності, так і з семінарів-тренінгів, які проводив фахівець своєї справи організатор-методист ТОВ «Дитячий оздоровчий табір санаторного типу «Чайка» Мірошниченко Вадим Геннадійович.

Серед вікового лісу, на мальовничому березі річки Рось розташувався дитячий оздоровчий табір «Чайка».

Не менш цікавою і відповідальною виявились практика і в Київському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Небайдужа й закохана в свою справу – головний спеціаліст відділу організаційного, аналітичного та методичного забезпечення соціальної роботи КМЦСССДМ – Шабатіна Ганна Миколаївна сприяє розповсюдженню власного й передового досвіду роботи з сім’ями, дітьми та молоддю.

Студенти допомагають у підготовці матеріалів для проведення курсів прийомних батьків; приймають участь у засіданні фокус-групи з розробки плану проекту RESPECT: «Зменшення стигми та дискримінації, пов'язаної з ВІЛ щодо представників груп найвищого ризику в медичних закладах України».

А у неділю, 12 червня 2016 року, було організовано й проведено «Фестиваль сімейної рибної ловлі» для демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей на території риболовної бази «Смарагдова» в рамках програми «Соціально-психологічна допомога учасникам АТО та членам їхніх родин».

Організаторами заходу стали: Київський міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, ВГО «Громада рибалок України» за підтримки БФ «Мобілізація добра». Волонтерами-учасниками стали студенти-практиканти: Ємець Вікторія, Мороз Анна, Пекарева Вікторія, які провели дітьми майстрування вишиванки з конструктора Лего (понад 20 тис. деталей), а також майстер-класи для дітей з малювання, декупажу, орігамі, активні спортивні ігри та інше.

Після проведення семінарів-тренінгів та майстер-класів, усвідомлюючи свою майбутню професію у період проходження практики, студенти переконались у правильності її вибору.

Керівник практики від університету,
д.пед.н., професор кафедри соціальної педагогіки
та інформаційних технологій в освіті
Н.Т. Тверезовська

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook