28 листопада – День пам’яті жертв Голодомору

28 листопада 2015 року
Ніжинський агротехнічний інститут

Літа 7441 від сотворення світу (літа 1933 від Різва Христового) був в Україні великий голод. Не було тоді ні війни, ні суші, ні потопу, ані моровиці. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знав, скільки невинного люду зійшло в могилу – старих, молодих, дітей, і ще не народжених – у лонах матерів.

Світ мав би розколотись надвоє, сонце мало б перестати світити, земля – перевернутися – від того, що було на Землі. Але світ не розколовся, Земля обертається, як їй належить, і ми ходимо по цій землі зі своїми тривогами і надіями. Ми – єдині спадкоємці всього, що було.

27 листопада в актовому залі відбулася загальноінститутська виховна година з метою вшанування та увіковічення пам’яті по тих, хто прийняв мученицьку смерть 83 роки тому – у 1932–1933 роках.

Розпочався захід короткою історичною довідкою й порівняльним аналізом подій у світі й Україні в 30-ті роки ХХ століття. Потім співробітники і студенти переглянули документальний фільм «Голодомор», який настільки вразив присутніх, що вони не могли стримати сліз.

Наталія Шевченко, ст. викладач кафедри соціально-гуманітрних дисциплін

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook