Організація практичного навчання – в центрі уваги керівництва навчально-дослідних господарств та відокремлених підрозділів

24 червня 2015 року

     24 червня відбулася нарада керівництва університету з відокремленими підрозділами. Цього разу на ній були присутні і керівники навчально-дослідних господарств університету.

          

    

     Заступник начальника навчального відділу з питань діяльності ВНЗ I-III р.а. Ярослав Лікар звернув увагу директорів ВНЗ на належну організацію практичного навчання. Вимоги до неї, попри все, мають бути витриманими, зокрема документація, накази, інструктаж з охорони праці та техніки безпеки. Директори ж господарств не повинні приймати на практику студентів без відповідного наказу. Посилити контроль за проходженням студентами виробничих практик мають безпосередньо відповідальні за цей напрям роботи викладачі та завідувачі кафедр. На цьому наполягав і професор Василь Туринський. За словами Ярослава Лікаря, згодом планується провести науково-практичний семінар, де питання організації практичного навчання буде вивчене глибше.

     Про результати перевірки комісією готовності НДГ до практики доповів директор Великоснітинського НДГ імені О. Музиченка Микола Журавель. Як він зазначив, за тиждень-другий зауваження будуть усунені. Окремо подякував за надану допомогу господарству механікам, ветеринарам, тваринникам. Натомість висловив зауваження до окремих студентів агробіологічного та економічного факультетів. Йдеться про порушення правил проживання в гуртожитку, нанесення шкоди матеріально-технічній базі. Від керівників господарств прозвучала пропозиція заборонити студентам на час практики користуватися власним автотранспортом. А ще – змінити графік практики з метою економії енергоносіїв у гуртожитках НДГ.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін закликав колег коректно ставитися до студентів, посилити техніку безпеки. Неявка викладача на практику, зазначив він, – причина для звільнення. Підготовка ж бази практики має розпочинатися завчасно, ще в березні.

     Заступник начальника навчального відділу Олег Бачинський повідомив: відповідно до положення з щоденних шести годин практики половина відводиться для надання допомоги господарству.


    Крім цього, директори відокремлених підрозділів прозвітували про завершення навчального року. В цілому процес проходить організовано без особливих нарікань. Однак нагальною проблемою залишається виготовлення дипломів. Чекаємо від МОН подальших вказівок. В зв’язку з цим висловлені побоювання щодо цьогорічної вступної кампанії. А ще турбує директорів невизначеність статусу ВНЗ I-II рівнів акредитації. На що ректор університету Станіслав Ніколаєнко зазначив: на сьогодні проекти Закону України «Про освіту», що розглядаються у Верховній Раді, передбачають діяльність цих навчальних закладів. Також очільник вишу наголосив, що літній вирівнювальний семестр має пройти на високому рівні.

    

 

Ольга Наконечна
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook