Науковці зі спеціальності «Водні біоресурси та аквакультура» продовжують стажування в рамках проєкту INTERACT Польського агенства академічного обміну

13 грудня 2023 року
  У рамках проєкту INTERACT Польського агенства академічного обміну (NAWA) на кафедрі гідробіології та рибальства Вроцлавського природничого університету продовжував стажування асистент кафедри аквакультури факультету тваринництва та водних біоресурсів Михайло Леуський.

  Михайло Леуський проходив стажування під керівництвом dr. hab. Моніки Ковалька-Гуральська на кафедрі гідробіології та рибальства Вроцлавського природничого університету.

  Під час стажування Михайла Леуського ознайомили з кафедрою, лабораторіями та матеріальним забезпеченням. Також відвідував він лекційні та лабораторні заняття.

  Наукова робота під час стажування проходила в різних лабораторіях. У гідробіологічній лабораторії визначали якісний та кількісний склад гідробіонтів зі ставів рибного господарства «Щодре».

  В іхтіологічній лабораторії досліджували повний та неповний біологічний аналіз риб, морфометричні показники коропів різних піддослідних груп, відбирали індекси органів досліджуваних об’єктів.

 

  У гістологічній лабораторії під керівництвом dr. hab. Петра Коропки відбирали кров, гістологічні проби шкіри, м’язів та органів, які в подальшому досліджували на сучасних приладах.

  Надзвичайно цікаво відбувався прилюдний офіційний захист доктора філософії Маріуша Ридзіка.

  Наукове стажування у Вроцлавському природничому університеті було дуже цікавим, науковим та пізнавальним, було отримано два сертифікати. Також було обговорено наукові напрями подальших досліджень та написання публікацій в наукометричних базах.

Олеся Охріменко,
старший викладач кафедри аквакультури

 


Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook