Історія землеустрою на вулицях Києва: продовження серії екскурсій від Андрія Мартина

14 вересня 2022 року
     В рамках вивчення дисципліни "Історія земельних відносин та землеустрою" студенти 2 курсу факультету землевпорядкування змогли продовжити знайомство з  визначними місцями в столиці. У ролі «екскурсовода» для майбутніх інженерів-землевпорядників виступив завідувач кафедри землевпорядного проектування, професор Андрій Мартин. Сьогоднішня екскурсія розпочалась біля головної брами стародавнього Києва, пам'ятки оборонної архітектури Київської Русі  - Золотих Воріт, які належать до найдавніших споруд Східної Європи першої половини XI століття.


     Також студенти почули історію створення Фонтанів Термена (https://goo.gl/maps/Cd1bCqKQqSxGCWvm9), які були відлиті на Київському машинобудівному заводі Олексія Термена у 1899—1901 роках за проектом архітектора Олександра Шіле за мотивами відомого та модного в той час паризького фонтану з площі Вогезів і встановлені на площах та в скверах Києва. Сьогодні один з них прикрашає сквер біля Золотих Воріт.

 

     Далі екскурсійний шлях проліг історичними вуличками столиці, де на кожному кроці можна побачити щось цікаве, збережена автентична архітектура, адже кожна будівля зберігає у своїх силуетах чимало таємниць і легенд.

 

     Найкращі враження залишилися у студентів, лише погодні умови скоротили запланований на екскурсію час.
Доцент кафедри землевпорядного проектування, к.е.н. Людмила Гунько

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook