Ознайомлений – значить зорієнтований: профорієнтаційна робота викладачів факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК в Ірпінському фаховому коледжі

11 березня 2021 року
м. Ірпінь, Ірпінський економічний коледж
     Вибір професії — один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці, це важливий життєвий проект, який необхідно реалізувати вдало і досконало. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства. У сучасному світі економічні і соціальні зміни, що відбуваються в державі та соціумі, встановлюють підвищені вимоги до мобільності та адаптивності поведінки людини, її особистої відповідальності за свою професійну кар'єру, що робить вельми актуальними проблеми професійної спрямованості.
 
     Для молодих людей важливо орієнтуватися у розмаїтті професій, потрібна об'єктивна інформація про стан справ на ринку праці та про навчальні заклади, у яких можна здобути необхідний фах. Тому в гості до Ірпінського фахового коледжу, що є відокремленим підрозділом НУБіП України, завітати викладачі факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, адже з минулого року тут почали навчати студентів зі спеціальності 181 Харчові технології. Викладачі коледжу та їхні студенти долучилися до огляду презентації професій, що організували доценти кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів та Марія Жеплінська
     Вони розкрили значення та перспективи спеціальностей 181 Харчові технології та 229 Громадське здоров’я, можливості майбутнього працевлаштування і професійного зросту, пояснили про особливості вступу за скороченим терміном навчання. Також було наголошено, що отримання декількох спеціальностей одночасно зараз неабияк важливо для роботодавців, особливо якщо це поєднання технології та менеджменту чи маркетингу.
     Віртуальні екскурсії по лабораторіях факультету, рекламні матеріали та презентація з особливостями вступної кампанії в 2021 році, розповіді про дозвілля і навчальні практики, навчальний процес і подвійні дипломи, матеріально-технічну базу факультету – все це призвело до захоплення студентів, які задавали запитання і отримували на них вичерпні відповіді. 
     Сьогоднішня зустріч з викладачами і студентами Ірпінського економічного коледжу спочатку через профорієнтаційну роботу, а пізніше обговорення між викладачами в циклічній комісії маркетингу і торгівлі показала, що обмін досвідом ( а всім нам є чим один в одного повчитися), спільна робота із залучення абітурієнтів до вступу в НУБіП України стануть запорукою плідної співпраці між викладачами факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК та Ірпінським фаховим коледжем.
 
     Від імені викладачів факультету харчових технологій висловлюємо щиру вдячність нашим колегам з коледжу за теплий прийом і тепер зі зворотнім візитом чекаємо на гостей з коледжу до нас, в стіни факультету, щоб своїми очима вони змогли побачити все сказане нами. Бо не за горами і літо – відповідальна пора кожного випускника коледжу – вступна кампанія до університету, ще однієї важливої сходинки випускників коледжу до кар’єрного зростання.
 
Марія Жеплінська
доцент кафедри процесів
і обладнання переробки продукції АПК 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook