Ірпінський економічний коледж: «Бути вчителем – лише на повне серце»

13 жовтня 2020 року
     В Ірпінському краєзнавчому музеї триває виставка, присвячена Дню працівників освіти, «Бути вчителем – лише на повне серце». На виставці експонуються світлини, нагороди, публікації в періодичних виданнях України, документи, щорічні буклети відокремленого підрозділу НУБіП України «Ірпінський економічний коледж», які дають можливість відвідувачам музею ознайомитися з досвідом роботи колективу закладу освіти по національно-патріотичному вихованню молоді, зокрема клубу «Відродження», музею «Українська світлиця» коледжу під керівництвом ветерана праці, колишньої викладачки української мови Кириченко Зої Полікарпівни.

     Ініціаторка створення етнографічного музею в коледжі, організаторка зустрічей з видатними громадськими й політичними діячами, письменниками, артистами, учасниками АТО на Сході України, волонтерами, Кириченко З.П. добре відома в Ірпені, оскільки представники ЗМІ, педагогічної спільноти міста теж бувають у коледжі на зустрічах з цікавими людьми. За значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм у 2018 році Зою Полікарпівну було нагороджено державною нагородою України – орденом княгині Ольги ІІІ ступеня.

     Кириченко З.П. – авторка книг «Духовний храм людини – сім’я, родина, рід» та «Батьківська спадщина», в яких зібрані пошуково-дослідницькі роботи студентів, ініціаторка і організаторка багатьох конференцій, літературно-мистецьких вечорів, круглих столів, на які були запрошені видатні і відомі в Україні особистості: Президент України Леонід Кравчук, письменники Володимир Яворівський, Олександр Ірванець, Оксана Забужко, Леонід Закордонець, майстри сцени Олег Скрипка, Марія Бурмака, Віктор Шпортько із сином, Наталя Сумська з родиною, Дмитро Гнатюк, Анатолій Паламаренко, Ніна Матвієнко, Наталія Шелепницька, олімпійська чемпіонка Стелла Захарова та багато-багато інших видатних особистостей України. Ці заходи надовго запам’яталися не тільки членам колективу коледжу, але й громаді міста.

     Представлений в експозиції музею педагогічний доробок викладача-ветерана та колективу Ірпінського економічного коледжу став одним із шляхів поширення прогресивного педагогічного досвіду з національно-патріотичного виховання молоді і організації змістовного дозвілля молоді та інформації про коледж і НУБіП України в місті.

Алла Заболотна 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook