Вітаємо всіх із Всесвітнім днем яйця!

9 жовтня 2020 року

     Вже стало доброю традицією у світі у другу п’ятницю жовтня відмічати Всесвітній день яйця – World Egg Day. Все почалося з 1996 року, коли у Відні на конференції Міжнародною яєчною комісією (International Egg Commission) було прийнято рішення про заснування цього свята. Більшість країн, особливо виробників яєчної продукції, з готовністю відгукнулися на ідею його святкування. Слід зауважити, що для багатьох народів яйце є не просто продуктом, а й взагалі символом життя. Використання яєць є дуже різноманітним – без них не можна обійтися не тільки у харчуванні, але й у багатьох галузях промисловості. Цей день став святом і для всіх любителів страв з яєць.

  Вже декілька років поспіль ми, викладачі кафедри технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві разом із студентами факультету тваринництва та водних біоресурсів, святкуємо Всесвітній день яйця, організовуючи різні заходи. Одного року ми влаштувала святковий стіл, на де були представлені лише блюда з яєць, які студенти виготовили власноруч. При цьому кожен студент виступив з невеликою доповіддю і довів до відома присутніх цікаву інформацію стосовно яєць. Ми організовували і святкові заняття, приурочені до World Egg Day, на яких студенти пізнавали багато нового про цей продукт. При цьому всі присутні знайомились зі станом виробництва харчових яєць в Україні й світі, національними особливостями споживання яєць та приготування різноманітних страв, застосуванням яєць у харчовій, фармацевтичній промисловості, медицині, косметології тощо, а також використанням символу яйця у мистецтві, архітектурі і народній творчості, а також відвідати (віртуально) сучасне підприємство з виробництва харчових яєць. Проводили вікторини і студенти мали можливість проявити свої знання, кмітливість і почуття гумору, відповідаючи на питання про яйця.

    Наразі World Egg Day припадає на 9 жовтня. Враховуючи складні обставини, які склались у світі у зв’язку з коронокризою, ми зі студентами святкуємо цей день онлайн. І пам’ятаємо, що куряче яйце є еталоном повноцінності білка. Вживайте регулярно курячі яйця і будьте завжди здорові!

Н. П. Прокопенко, професор,
С.М. Базиволяк, доцент,
В.В. Мельник, доцент


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook