Диджіталізація в українських аграрних університетах

18 травня 2020 року

 

Сучасна освіта та освітній простір загалом вимагають від навчальної, наукової, адміністративної, виробничої та інших сфер діяльності у межах закладів вищої освіти підготовку висококваліфікованих фахівців, конкурентоспроможних на сучасному ринку праці. Зокрема, висококваліфіковані випускники закладів вищої освіти є результатом якісної підготовки студентів до професійної діяльності та престижем закладу освіти. Інформаційний простір у теперішніх умовах диктує умови та вимоги до якісної підготовки фахівців сфер діяльності.

   З цією метою Національний університет біоресурсів і природокористування України став учасником міжнародного проєкту «Digitalization of Ukrainian Higher Education Institution (DAAD Project)», який організований Університетом прикладних наук Вайнштефан-Тріздорф в Німеччині (University of Applied Sciences Weihenstephan-Triesdorf, Germany). Цей проєкт покликаний на отримання досвіду у підвищенні цифрової компетентності всіх учасників освітнього процесу, зокрема під час навчання, комукації між викладачами та студентами, впровадженні нових телекомунікаційних мереж в університеті.

     Перша спільна онлайн-зустріч між учасниками проекту відбулася 14 травня 2020 року. Під час обговорення були вирішенні питання програми проєкту, шляхів його реалізації в умовах українських університетів, методів впровадження диджіталізації у вищих закладах освіти, форм застосування цифровізації університетів та способів підвищення кваліфікації співробітників з використання ІТ технологій у освітньому та науковому просторі. В обговоренні активно брали участь: керівник проєкту від НУБіП України, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук та учасники проєкту: директор навчально-наукового центру міжнародної діяльності Олександр Лабенко, декан факультету інформаційних технологій Олена Глазунова, доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Віта Строкаль. Зокрема результатом зустрічі стали узгоджені підходи щодо застосування диджіталізації в університетах України та розроблена програма майбутніх дій в рамках проєкту.

     Учасники проєкту підсумували, що основним трендом розвитку сучасної освіти є зростання електронної складової в освітній комунікації, тому діджиталізація ділових відносин у освітньому просторі є важливим інструментом розвитку освіти.

Віта Строкаль,
доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю

 

 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook