НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА З КОМЕРЦІЙНОГО ТОВАРОЗНАВСТВА

9 грудня 2019 року

 

4

Усім відомо, що найкраще закріплення теоретичних знань – це їх практичне застосування. Практична підготовка студентів є надзвичайно важливою  складовою навчального процесу, від ефективності якої залежить професійне становлення майбутнього фахівця.

Тому, одним з пріоритетів ефективної організації навчального процесу з дисципліни «Комерційне товарознавство» є організація практичної підготовки студентів. З цією метою, у рамках тижня циклової комісії спеціальних економічних дисциплін, у групі П-31М було проведено практичне заняття на торгових підприємствах м. Бережани.

12

У ході заняття студенти вивчали сучасні методи організації і технології торгівлі та реклами, ознайомились з досвідом роботи підприємств торгівлі щодо формування асортименту товарного ряду, дотримання вимог до якості товарів, специфікою товарознавчо-маркетингової та комерційної діяльності.

Зокрема, працівники супермаркету “Норма» надали студентам корисні поради, а саме:

  • як аналізувати попит і розробляти заходи щодо стимулювання збуту товарів і оптимізації торгового асортименту;
  • проводити приймання товарів за кількістю, якістю та комплектністю, здійснювати контроль за дотриманням вимог до упаковки і маркування, правил і термінів зберігання;
  • ознайомили з правилами викладення товарів в місцях продажів згідно стандартам мерчандайзингу прийнятим на підприємстві.

Практичні заняття студентів на підприємстві значно поліпшують процес професійного становлення майбутніх фахівців, сприяють розвитку вмінь застосування теоретичних знань на практиці, примножують цінний професійний досвід та є основою формування професійної компетентності.

Рудник В.І.,
викладач циклової комісії спеціальних економічних дисциплін
35
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook