Головна мотивація, яку дає міжнародне стажування, – це розширення напрямів наукової діяльності та пошук нових ідей

7 липня 2019 року
     Щороку стажування у закордонних університетах проходять більше 300 наших колег. Серед них і доцент кафедри екології агросфери та екологічного контролю Анатолій Міняйло, який нещодавно побував у Жешовському університеті (Польща) та поділився своїми враженнями.

     Нас знайомили з організаційною структурою університету, кадровим потенціалом, науковими дослідженнями у сфері природничих наук, мали можливість обмінятися досвідом щодо курсу навчання та проведенням наукових досліджень на факультеті біології та сільського господарства у сфері природничих наук, спеціалізації охорони навколишнього природного середовища. Також аналізували підготовку студентів у Жешовському університеті з природничих наук, а також використання ними отриманих знань на практиці з урахуванням правових та етичних норм, порівняння відповідних норм при підготовці фахівців за спеціальністю екологія.
     Ці нові знання дають змогу не тільки порівняти, а й взяти щось для себе і впровадити сучасні методи, технології та підходи до вивчення актуальних проблем в охороні навколишнього природного середовища в НУБіП України.

     Ще один аспект, який ми розглядали, – використання сучасних методів оцінки забруднення та поліпшення навколишнього природного середовища, ознайомлення з бібліотечним фондом. Крім того, отримали навички роботи з сучасним лабораторним обладнанням та написання спільних наукових публікацій.

     А взагалі, головна мотивація, яку дає міжнародне стажування, – це розширення напрямів наукової діяльності та пошук нових ідей.

Анатолій Міняйло
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook