Перша у цьому навчальному році нарада з планування пройшла на базі ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

4 вересня 2018 року

      Перша у цьому навчальному році нарада з планування пройшла на базі ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Директор інституту Володимир Козирський ознайомив учасників із наявною на сьогодні навчальною базою, провів по кафедрах. Розповідаючи про готовність до навчального року, він проінформував, що до вже існуючих навчальних лабораторій додалися ще чотири нові. Проблема лише з укомплектуванням їх сучасними комп’ютерами.

     Ознайомившись із станом справ у ННІ і розпочинаючи власне нараду, ректор Станіслав Ніколаєнко провів паралель: одні кафедри ідуть в ногу з часом, а інші – завмерли у розвитку. Їм потрібно допомогти.

     Про план роботи служб першого проректора на вересень доповідав перший проректор Ігор Ібатуллін. Він говорив про конкурс и для молодих учених, екзамени в аспірантуру і необхідність виконання плану держзамовлення, реєстрацію майна, яка має бути завершена до кінця року та інше.
     Стосовно відокремлених навчальних підрозділів, він проінформував , що коледжі з 10 по 24 вересня пройдуть перевірку.

     З планом навчальної та виховної роботи на вересень ознайомив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. А він – досить розмаїтий. Зокрема, мова йшла про обрання керівництва студентського самоврядування – від голови СО НУБіП (що пройде 19 вересня) до керівників на місцях, студентську Аграрну республіку (яка припадає на 13-16 вересня), «День спортивних рекордів» (20 вересня). Сергій Кваша також висловив стурбованість станом відвідування занять в перші дні навчального року. З жовтня маємо розпочати роботу з профорієнтації.

     Про міжнародну діяльність доповідав директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко. Він спинився на участі у зустрічі в межах Вишеградської четвірки, входженні НУБіП до Великої хартії університетів, робота над чим завершується, наборі іноземних студентів (на сьогодні маємо серед студентів 43 іноземців, ще 3 навчаються на підготовчому відділенні).

     Про стан оплати за проживання в гуртожитках говорив начальник планово-фінансового відділу Олег Бронін, хід ремонтних робіт та підготовку до опалювального сезону у вересні - т.в.о. проректора з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Олег Самсонюк.

     Про стан справ і план роботи факультетів доповідали декани Тарас Євсюков (землевпорядкування), Олена Яра (юридичного) і Зіновій Ружило (конструювання та дизайну). Дійшли до консенсусу, що ідея до залучення студентів-будівельників до робіт на об’єктах університету має право на життя.

     Підбиваючи підсумки, ректор окреслив коло завдань, на які потрібно звернути першочергову увагу. Серед них – негайне опанування керівництвом і колективами факультетів та ННІ всіх процесів у навчальному році, постійний контроль стану справ у гуртожитках (щотижневі підсумки і перевірка), постановка першокурсників на військовий облік, підвищення культурного рівня студентства, реалії студентського самоврядування і створення умов для якісного навчання, наукову і бізнесову співпрацю кафедр, що дозволить (як показало сьогоднішнє знайомство з лабораторіями ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження) забезпечити належну навчальну базу, профорієнтаційна робота, координацію якої слід посилювати і розпочинати з Київщини, підготовка практик студентів і стажування наших викладачів на виробництві.

     Розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook