Підготовка фахівців зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», виклики сучасності
   19 травня 2022 року зав. кафедрою готельно-ресторанної справи та туризму Левицька Інна Ванадієвна та доцент кафедри Попова Світлана Юріївна прийняли участь у круглому столі кафедри готельно-ресторанного бізнесу факультету інноваційних технологій харчування і ресторанно-готельного бізнесу Одеського національного технологічного університету за темою «Підготовка фахівців зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», виклики сучасності» за участю ЗВО України у форматі відео-конференції.
      На початку круглого столу зав. кафедри готельного-ресторанного бізнесу д.т.н., професор Лебеденко Т.Є. привітала всіх учасників заходу.

     У роботі круглого столу прийняли участь викладачі та здобувачі ЗВО України, представники бізнесу, а саме:
    Викладачі
   -	Лебеденко Т.Є.,зав. кафедри готельного-ресторанного бізнесу д.т.н., професор Одеського національного технологічного університету;
  -	Стрікаленко Т.В., д.мед.н., професор кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
    -	Новічкова Т.П., к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
   -	Коваленко Н.О.,к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  -	Ряшко Г.М.,к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
   -	Федосова К.С., к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  -	Халілова-Чуваєва Ю.О.,к.політ., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  -	Кравчук Т.В., к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  -	Кожевнікова В.О.,к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  -	Скляр В.Ю., доктор філософії, ст. викладач кафедри готельно-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету;
  -	Антоненко І.Я., д.е.н., професор кафедри туристичного та готельного бізнесу Національного університету харчових технологій;
  -	Мельник І.Л., к.е.н., доцент кафедри туристичного та готельного бізнесу Національного університету харчових технологій;
  -	Лояк Л.М., к.е.н., доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника;
 -	Кукліна Т.С., к.е.н., доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу НУ «Запорізька політехніка»;
  -	Шелеметьєва Т.В., д.е.н., професор кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу НУ «Запорізька політехніка»;
  -	Журавльова С.М., к.е.н., доцент кафедри туристичного, готельного та ресторанного бізнесу НУ «Запорізька політехніка»;
  -	Попова С.Ю., к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму Національного університету біоресурсів і природокористування  України;
 -	Левицька І.В., зав. кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, д.е.н., професор Національного університету біоресурсів і природокористування  України;
 -	Терещук Н.В., к.е.н., доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету садівництва;
  -	Бровенко Т.В., к.т.н., доцент кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв;
  -	Земліна Ю.В., к.пед.н., доцент кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв;
  -	Гончар Л.О., к.е.н., доцент кафедри готельно-ресторанного і туристичного бізнесу Київського національного університету культури і мистецтв.
  Здобувачі освіти
  -	Геращенко О., студент 2 курсу спец. 241 «Готельно-ресторанна справа», голова студентської ради факультету ІТХіРГБ Одеського національного технологічного університету;
 -	Бороденкова Є., студентка 2 курсу спец. 241 «Готельно-ресторанна справа» Одеського національного технологічного університету;
 -	Большакова І., студентка 3 курсу спец. 241 «Готельно-ресторанна справа» Одеського національного технологічного університету;
  -	Сереветна К., студентка 4 курсу спец. 241 «Готельно-ресторанна справа» Уманського національного університету садівництва.
  Представники бізнесу
  -	Закіряєва Л.Е., директор по персоналу Vertex Hotel Group в Одеському регіоні (готелі «Брістоль», «Лондонська», Wellness complex «Formula»);
  -	Козар В., бренд-шеф пекар компанії Restoria Group, викладач з хлібопечення у Chefs Academy.

   Під час роботи круглого столу учасники обмінялись досвідом щодо підготовки фахівців зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в сучасних умовах. Лебеденко Т.Є., зав. кафедри готельного-ресторанного бізнесу Одеського національного технологічного університету (ОНТУ), ознайомила учасників круглого столу з особливостями розробки освітніх програм зі спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа, включення дисциплін з урахуванням вимог сучасності, студентів, роботодавців.
 
   Крім того, було обговорено тематику дипломних проектів в умовах воєнного часу, актуальність якісного вивчення студентами базових дисциплін таких як математика, фізика, хімія.
 Робота круглого столу була завершена виступами викладачів з різних ЗВО, які відмітила високий рівень представленої освітньої програми для СВО «Бакалавр» спец. 241 «Готельно-ресторанна справа», її унікальність.
д.е.н., професор 
зав. кафедри готельно-ресторанної справи та туризму 
Інна Левицька