Відкрите лабораторне заняття з агрохімії

6 грудня 2016 року

     Доцентами кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна Бикіною Н.М. та Ященко Л.А. проведено відкрите лабораторне заняття зі студентами 4 групи 3 курсу агробіологічного факультету. Заняття було присвячено визначенню гідролітичної кислотності ґрунту, нейтралізуючої здатності вапнякових матеріалів та розрахунку норм вапнякових матеріалів для хімічної меліорації. В роботі були використані ґрунтові зразки з різних областей України, що підвищило цікавість студентів до проведення досліджень. 

 

      Доценти Бикіна Н.М. та Ященко Л.А. виклали основні вимоги до методик проведення досліджень та обговорили хід роботи із студентами. Студенти самостійно відпрацювали елементи методики: отримали витяжку ґрунту та визначили величину гідролітичної кислотності. Розглянули асортимент вапнякових матеріалів і визначили їх нейтралізуючу здатність. За результатами досліджень розрахували норму вапна та фізичну масу вапнякових матеріалів. Проведення агрохімічних досліджень супроводжувалося завідувачем лабораторії яка здійснювала лабораторний супровід проведення заняття .
     Заняття відвідали викладачі й аспіранти кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна, викладачі інших кафедр агробіологічного факультету. У обговоренні проведення відкритого заняття взяли участь завідувач кафедри, професор Бикін А.В., доценти Бордюжа Н.П.Слюсар О.В., які відмітили високий належний рівень проведення заняття,методичну й програмну відповідність. Відкрите лабораторне заняття зацікавило доцента кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика Гунька С.М.

      

 

        Студенти особливу увагу акцентували на важливості безпосереднього індивідуального виконання методики визначення гідролітичної кислотності ґрунту, підбору вапнякового матеріалу для конкретного ґрунту, визначення нейтралізуючої здатності вапнякового матеріалу та встановлення їх норми. Присутні відзначили високий методичний рівень проведення лабораторного заняття та його практичну цінність у формуванні навичок студентами в питаннях хімічної меліорації ґрунтів.

       

А.В. Бикін,
завідувач кафедри агрохімії та 
якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook