ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ДЕНЬ ПОЛЯ В МИРОНІВСЬКОМУ ІНСТИТУТІ ПШЕНИЦІ ІМЕНІ В.М. РЕМЕСЛА НААН

17 червня 2016, 10:05

      НПП кафедри генетики, селекції і насінництва ім. проф. М. О. Зеленського – в.о. зав. кафедри Жемойда В.Л., професор Ковалишина Г.М. та асистент Дмитренко Ю.М. 16 червня 2016 року відвідали Миронівський інститут пшениці імені В.М. Ремесла НААН, на базі якого пройшов Міжнародний день поля «Сучасні сорти зернових культур та особливості технології їх вирощування», в якому окрім вітчизняних аграріїв участь у святі взяли представники насіннєвих компаній та сільгоспвиробники з Угорщини, Молдови, Білорусі та Литви.

     У програмі Дня поля знайомство з новітніми селекційними досягненнями миронівської селекції та огляд демонстраційних полігонів, на яких представлені сорти озимої і ярої пшениці, озимого і ярого ячменю.

     На полігонах загалом було представлено понад 80 сортів селекції Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла НААН та Носівської СДС МІП НААН. Презентацію кожного сорту провели завідувач лабораторії селекції озимої пшениці МІП О.В. Гуменюк, в. о. заступника директора з наукової роботи МІП, завідувач лабораторії селекції ячменю кандидат с.-г. наук В.М. Гудзенко, завідувач лабораторії селекції ярої пшениці МІП кандидат с.-г. наук С.О. Хоменко, заступник директора Носівської ДСС кандидат с.-г. наук М.О. Сардак, кандидат с.-г. наук О.І. Буняк.    

 На завершення урочистої частини директор МІП О. Демидов закликав і науковців, і виробничників: «Цінуймо працю селекціонерів, яка триває й у спеку, і під дощем, і в холод! Від нас залежить, як ми реалізуємо закладений ними потенціал урожайності сорту».
 
Юлія Дмитренко,
асистент кафедри генетики, селекції
і  насінництва ім. проф. М. О. Зеленського
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook