Науковий гурток "Ресторатор"
Студентський науковий гурток кафедри готельно-ресторанної справи та туризму.
Основною метою наукового гуртка "Ресторатор" є створення платформи для поглибленого вивчення сучасних тенденцій та інновацій у сфері ресторанного бізнесу і гостинності. Гурток спрямований на розвиток професійних знань та навичок студентів, організацію дослідницьких проектів. Напрямки дослідження гуртка:
- Дослідження зменшення харчових відходів, використання органічних продуктів, перехід на енергоефективні технології.
- Дослідження сучасних кулінарних технік, таких як молекулярна кухня, використання новітніх інгредієнтів і технологій приготування.
- Дослідження трендів у персоналізації обслуговування, включаючи індивідуальні меню, створені на основі уподобань або алергій гостей.- Використання технологій штучного інтелекту для аналізу вподобань гостей.
- Аналіз харчових трендів і розробка нових меню на їх основі.
- Вивчення впливу цифрових технологій на ресторанний бізнес: мобільні додатки для замовлень, безконтактна оплата, автоматизація процесів на кухні.