Науковці університету візьмуть участь у створенні науково-практичного центру тепличного господарства

22 грудня 2015 року

     Національний університет біоресурсів і природокористування України, Варшавський університет наук про життя, Національний університет харчових технологій, ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження спільно з асоціацією «Теплиці України» зініціювали створення науково-практичного центру тепличного господарства. Його завдання – вирішення складних науково-практичних задач біотехнологічного та технічного напрямів, зокрема апробація нових технологій, техніки і сортів рослин, створення робототехнічних систем, управління мікрокліматом, енергозабезпечення і раціонального використання енергоресурсівта тощо.

     9 грудня 2015 року на території комплексу Межигір’я пройшов семінар, присвячений підготовці бази для цього центру. Від НУБіП України у ньому взяли участь професори В. Козирський, В. Лисенко, доцент В. Решетюк, аспірант Б. Куляк, студенти А. Шевченко, Р. Пасєка і Ю. Задніпряний.
     Крім іншого, були розглянуті науково-прикладні задачі досліджень застосування новітніх систем автоматики технологічних процесів, наноплівок для обігрівання рослин, управління мікрокліматом, моніторингу стану рослин та його технічного забезпечення.


     Обговорювались також питання закріплення тепличного комплексу за асоціацією «Теплиці України» та здійснення наукового супроводу центру тепличного господарства вченими НУБіП.


В. Козирський,
директор ННІ енергетики,
автоматики і енергозбереження

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook