Університет приймає делегації з Вроцлавського природничого університету та Університету штату Айова

31 серпня 2015 року

     Напередодні Дня знань до нас завітали делегації вишів-партнерів – Вроцлавського природничого (Польща) та Університету штату Айова (США). Першу з них очолив ректор професор Роман Колач. Разом з ним прибули професори Тадеуш Шульц та Йозеф Ніцпонь. Зі Сполучених штатів Америки до нас завітали професор Даглас Кенелі та викладач Джоді Корнел.

     На зустрічі з ректором університету Станіславом Ніколаєнком сторони обмінялись думками щодо ситуації в світі та, зокрема в Україні. Незважаючи на фактичний стан війни, наш університет продовжує працювати і розвиватися, готувати висококваліфіковані кадри.

    

     Професор Роман Колач охарактеризував співпрацю між факультетами ветеринарної медицини НУБіП України та Вроцлавського природничого університету як продуктивну. Вона триває вже понад 15 років. За цей час у Польщі пройшли стажування за програмою стипендії ім. професора Станіслава Толпи біля 30 молодих науковців з нашого університету. За останні кілька років, щорічно 5 студентів нашого факультету ветеринарної медицини проходять там двотижневу практику. У ході дискусії була підтримана пропозиція щодо розширення співпраці – у галузі агрономії, тваринництва та водних біоресурсів.

     Також було домовлено про відвідування Вроцлава представниками наших навчально-дослідних господарств з метою обміну досвідом і запровадження ринкових механізмів їх функціонування.

    

    Насиченою буде і програма перебування наших американських колег. Так, завтра всі візьмуть участь у відзначенні Дня знань. А вже з 2 вересня професор Кенелі читатиме лекції для студентів факультету тваринництва та водних біоресурсів. Гості матимуть змогу також відвідати музеї анатомії, лісових звірів та птахів, ботанічний сад та кафедру конярства і бджільництва. У рамках продовження співпраці між університетами та після припинення військових подій на Сході очікується більш широкий обмін викладачами і студентами. Зокрема, корисною є практика проведення спільних наукових досліджень.

Валентин Обрамбальський
 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook