Вступна кампанія 2015: поки претенденти на бакалаврат подають документи, майбутні магістри вже склали перший іспит

20 липня 2015 року

 20 липня. Перший іспит в магістратуру співпав з поверненням ректора Станіслава Ніколаєнка з Грузії. Відповідно, враховуючи, що на магістратуру покладається особливі сподівання, очільник університету не міг не згадати про свої враження від поїздки на засіданні приймальної комісії. У державі проведені серйозні реформи, оновлено чиновницький апарат, подолана корупція, відбудована інфраструктура. В той же час приватний інтерес домінує над державною логікою. В результаті аграрний сектор опинився в критичній ситуації. І це для нас, українців, має бути наглядним уроком.

 
Я відчуваю велику тривогу за наше спільне майбутнє, зазначив ректор. Щоденно знайомлячись з результатами і перебігом вступної кампанії, бачу по деяких напрямах підготовки чимало прикростей. Якщо сьогодні глянути на перші пріоритети, то більше як з 10 тисяч поданих заяв з пріоритетом 1 ми маємо 1169. Хотілося б, щоб цей показник був суттєвішим. 
 
Ректор торкнувся питання необхідності підготовчих курсів, з тим, щоб ми мали свій контингент. Потрібно щоденно, систематично потрібно проводити профорієнтаційну роботу, залучати випускників шкіл на навчання.
 
Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша запропонував провести аналіз ефективності профорієнтаційної роботи – наскільки виїзди представників університету на місця вплинули на кількість нинішніх вступників. Також мова йшла і про вирівнювальний семестр з випускниками не тільки наших відокремлених підрозділів, а й інших. Загалом, як зазначив ректор, його треба проводити в активній формі, перебиваючи комбінованими заняттями, аби набуті знання краще запам'яталися.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін звернув увагу, що університет має вигравати проекти по науці. Наші науковці мають давати такі проекти, які були б помітні на рівні країни. І в цьому свою роль мають відігравати магістри. 
 
Відповідальний секретар приймальної комісії Ігор Ільчук повідомив, що на сьогодні, порівняно з минулим роком, прийнято на 500 заяв більше. Проте це синдром «вихідного дня», незабаром ми матимемо в порівняльному аналізі більше тисячі. Відмічається і тенденція до зростання перших пріоритетів.
 
Валентин Обрамбальський 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook