«Єднаймося, люба родино!», або ще раз про народний ансамбль пісні і танцю «Колос» імені С. А. Семеновського

31 травня 2023 року
Коли по хрещеному краю
Гули то навала, то битва,
Тоді між людей зародилась
Ця проповідь, наче молитва:
Єднаймося, любо родино,
Хай наша свята Україна,
Цвіте, як калина.
         

  Ця пісня Віталія  Газінського і Михайла Каменюка давно є у репертуарі народного ансамблю пісні і танцю «Колос» імені С. А. Семеновського. Та якось так склалось, що після смерті Станіслава Андрійовича все частіше хорова група виступала окремо, балетна – окремо. І все-таки слова пісні стали пророчими: саме в час нинішньої жорстокої і кривавої навали російської федерації на рідну нашу землю «Колос» таки показав: так, це єдина родина, і на урочистій Академії з нагоди 125-річчя університету на сцені актової зали 3-го корпусу ми захоплювалися вокально-хореографічною композицією «Встань, козацька славо!»

  Хто знає «Колос», той бачив, що разом з нинішніми студентами на сцену вийшли і випускники НУБіП України, які у свій час співали і танцювали в «Колосі».

 

 

  Ідею підтримки рідного колективу вони висловили на традиційній зустрічі випускників, яка відбулася минулоріч у першу суботу грудня, бо ж останнім часом колектив переживав нелегкі часи: коронавірус і війна практично забрали можливість поповнити склад і займатися очно. Але завдяки авторитету Сергія Гречаного, якого в «Колосі» називають генеральним старостою, любові до творчості і відданості колосистському духу двічі на тиждень репетиційні зали на кафедрі культурології були переповнені.

  Важливо ще й те, що і старші, і юні колосисти прийняли у свою родину нових керівників – заслуженого працівника культури Юрія Карнауха і доктора мистецтв Тараса Кушніра. Вони разом з керівником балетної групи Ольгою Сауріною доклали всіх зусиль, щоб «Колос» знову став єдиною родиною. От вам ще один тому доказ : незважаючи на напружений концертний день, про День народження друзів у «Колосі» не забувають:

 

  А вже через день після урочистої Академії «Колос» вирушив на фестиваль хорового мистецтва «Пісня над Дніпром», де, звісно, став лауреатом:

 

  І виступали хористи не лише в концертній залі, а й прямо на вулиці. Відео цього дійства виставила на Tik Tok karinashulmer – і наступного дня воно вже мало 45 тисяч переглядів, а сьогодні їх 134 000!

  «Гляньте на цю красу!!!! Люди, які співають мають велике, щире серце. Українці, ми найкращі!», «Краса неймовірна.... я у захваті від вас», «Аж мурахи по шкірі, низький ВАМ уклін!!!», «Боже, бережи вас, рідненькі!!!», «Молодці! Оце підтримка! Далеко тому Монатіку до розуміння, що потрібно нам для підтримки» – читаємо в коментарях.
  А в цей же день, у День Києва, випускниця «Колоса» Леся Раух (Макар), яка з 1996 року живе у Німеччині, разом з хором українок, який вона організувала, дали концерт на знак подяки німецьким громадянам за те, що дали прихист українцям.

     Отакий він, народний ансамбль пісні і танцю «Колос» імені С. А. Семеновського. Тож

Єднаймося, любо родино,
Хай буде довіку єдина
Свята Україна!

 

Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook