Цифровізація, новий тренд в туризмі

12 березня 2023 року
  9 березня 2023 року студенти спеціальності «Туризм і рекреація» магістратури ОП «Міжнародний туристичний бізнес» та бакалаври ОП «Туризм», викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та туризму, колеги-партнери взяли участь у гостьовій лекції «Цифровізація як інструмент покращення репутації туристичної дестинації» Олени Чернеги, експертки з туризму в Україні, практикині з формування туристичного продукту, промоції та брендингу території та цифровізації галузі.
  Під час зустрічі спікерка звернула увагу на нові тренди розвитку туризму за сучасних умов та необхідність цифровізації туристичних ресурсів, як сучасного інструменту активізації туристичного руху, збереження історичних, природних, культурних об’єктів України для нових поколінь.
  Світова практика збереження та відтворення у майбутньому історико-культурної спадщини, використання технологій доповненої реальності при проведенні екскурсій, віртуалізації музейних експозицій стає все актуальнішою в умовах війни, адже саме за допомогою цих технологій вже вдалося відновити хоча б у віртуальній реальності зруйновані історичні об’єкти, спалені, розбиті та вкрадені цінності нашого народу.
  Цифрове супроводження туристів на маршрутах, віртуальні екскурсії, 3 та 4-D проекції вже стали звичним явищем на світовому туристичному ринку, і українські фахівці інтенсивно працюють над впровадження нових ідей використання цифрових технологій для розвитку туризму в Україні.
  Цифровізація історичних фактів та процесів на деокупованих територіях України може стати не тільки туристичним продуктом, а і вагомим інформаційним фактажем для притягнення агресора до відповідальності.
  Фахівці туристичної сфери, екологи, музеєзнавці, криміналісти – ось той тандем професіоналів, робота яких у напрямі цифровізації туристичних дестинацій є вагомим вкладом у краще майбутнє нашої вільної і неперможної України.
  Щиро дякуємо Олені Чернезі за цікаву зустріч, високий рівень підготовки матеріалу, жваву дискусію.
 
Гопкало Л.М.,

доцент кафедри готельно-ресторанної справи та туризму 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook