На Лиманщині постраждало близько 6000 гектарів лісів. Розпочалась ліквідація наслідків

23 листопада 2022 року
Сайт міста Слов'янська

На Лиманщині постраждало близько 6000 гектарів лісів. Розпочалась ліквідація наслідків

Лиманський лісгосп розпочав ліквідацію наслідків бойових дій.

Внаслідок бойових дій на території Лиманського лісгоспу пошкоджено близько 6000 гектар лісів. Про це пише "Лиманське ЛГ"

Зараз ще неможливо отримати повну інформацію про стан лісів, адже пересуватись нерозмінованими шляхами небезпечно.

За інформацією, найбільше постраждали соснові деревостани на сухих бідних піщаних ґрунтах. Основні причини усихання дерев:

  • пошкодження від пожеж
  • механічні пошкодження від вибухів
  • вирубка для будівництва фортифікаційних споруд.

Сьогодні ліси забруднені вибухонебезпечними предметами. Є ділянки, які потребують негайного проведення санітарних заходів.

Працівниками ДСНС спільно із представниками підприємства здійснюються заходи із їх розмінування. Обстеження стану лісу та призначення господарських заходів проводиться комісією за участі посадових осіб Лиманської ВЦА, Донецького ОУЛМГ та Харківлісозахисту.

Зараз обстежено та розміновано вже близько 15 га лісів. Дерева що загинули, мають бути вирубані та вивезені із лісу до перших теплих днів березня-квітня. У цей час розпочнеться заселення ослаблених та здорових дерев комахами, що мешкають у загиблому лісі.

Деревина отримана від санітарних рубок спрямовується на потреби Лиманської, Краматорської та Курахівської громад Донецької області та ЗСУ. Ділянки лісу на яких проведено суцільні санітарні рубки, відповідно до діючого законодавства, мають бути відновлені протягом одного-двох років.

 

Джерело: https://www.6262.com.ua/news/3502211/vorog-atakuvav-avdiivku-kramatorsk-bahmut-hronika-velikoi-vijni-24-listopada

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook