Якість освіти та підготовка до нового навчального року – ключові питання порядку денного наради із заступниками деканів і директорів з навчальної роботи

22 липня 2022 року

22 липня за участі ректора університету Станіслава Ніколаєнка та проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука відбулася нарада із заступниками деканів і директорів з навчальної роботи. На попередній зустрічі три тижні тому заступники керівників підрозділів отримали чіткий перелік завдань разом з термінами їх виконання, тому прийшов час аналізу поданої інформації та підготовки чергових управлінських рішень.

Ректор університету Станіслав Ніколаєнко зосередив увагу учасників зустрічі на низці питань, серед яких виділив адаптацію спеціальних розкладів занять для студентів денної форми навчання під потреби якісної підготовки фахівців в умовах як воєнного стану, так і в умовах зростаючої небезпеки поширення коронавірусної інфекції. Перший семестр нового навчального року буде непростим з обох ракурсів, тому факультети та ННІ мають готуватися до потенційних викликів та цінувати кожен робочий день, який студенти будуть перебувати в аудиторіях, лабораторіях, навчальних центрах та інших численних навчальних локаціях нашого університету. Також ректор університет нагадав присутнім про системну інформаційну роботу зі студентами у процесі їх підготовки до нового навчального року, недопущення дискредитації управлінських рішень керівництва у соціальних мережах через недостатню поінформованість учасників освітнього процесу або небажання їх навчатися з особистих причин (зайнятість на роботі, перебування за кордоном, лінощі тощо) під прикриттям питань до безпеки перебування в університеті на очній формі навчання.

Також у діалозі із учасниками наради Станіслав Миколайович порушив питання проживання у гуртожитках університету, готовності матеріально-технічного бази факультетів та ННІ до початку офлайн-навчання, наближення ковідної небезпеки та холодної пори року, а також ще раз наголосив на важливій ролі якісного практичного навчання студентів та його впливі на професійне зростання молодого фахівця.

Проректор з навчально-педагогічної роботи Василь Шинкарук поінформував учасників наради щодо необхідності розміщення в усіх аудиторіях університету, а також на інтернет-сторінках підрозділів Інструкції з дотримання правил поведінки в умовах воєнного стану в Україні та протиепідемічних заходів під час організації освітнього процесу в НУБіП України у 2022-2023 навчальному році.

Окремим питанням промови проректора з науково-педагогічної роботи став спеціальний розклад, який має розробити кожен деканат факультету або дирекція ННІ та подати на погодження до диспетчерської служби навчального відділу до 30 липня 2022 року. Цей документ має передбачити 4 пари на день та навчальне навантаження студентів протягом тижня з урахуванням специфіки підготовки фахівців кожної освітньої програми, особливостей обраної форми навчання (очної чи дистанційної) та наявних місць в укриттях як у навчальних корпусах, так і у гуртожитках університету, де теж можливе проведення навчальних занять завдяки наявності читальних залів.

До 28 липня 2022 року заступники деканів факультетів та директорів ННІ з навчальної роботи мають уточнити та подати інформацію про кількість студентів та навчальні приміщення, де передбачене одночасне знаходження студентів протягом двох змін кожного робочого дня. Це дозволить оптимізувати розподіл учасників освітнього процесу за місцями в укриттях кожного навчального корпусу, шляхи евакуації під час можливих повітряних тривог та організувати їх перебування у безпечних умовах незалежно від зовнішніх чинників. Для цього команда проректора підготувала відповідні покажчики руху до укриттів, а більшість підрозділів уже оформили навчальні приміщення та коридори належним чином.

Також упродовж наради проректором з навчально-педагогічної роботи були порушені питання інформаційної політики, практичного навчання студентів в умовах баз навчальних практик з використанням ресурсів роботодавців, підготовки до участі у розширеному засіданні Вченої ради університету 11 серпня 2022 року.

Наприкінці наради директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський поінформував учасників про підготовку служб та підрозділів університету до майбутньої перевірки представниками ДСНС України готовності закладу освіти до нового навчального року в умовах воєнного стану.

Ярослав Рудик,
начальник навчального року

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook