Усі сьогоднішні великі вчені-агрономи – це вчорашні юні дослідники!

13 липня 2022 року

У ці важкі для України та кожного українця часи варто «не загубити» себе, не втратити бажання жити, працювати, вчитися та досліджувати. Тому, цьогорічний Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України є осередком виявлення та розвитку юних, але вже таких сильних та кваліфікованих науковців-дослідників, які після Нашої Перемоги будуть розбудовувати країну та підносити українську науку до високо світового рівня.

У цьому році велика честь долучитися до даного заходу випала доцентам кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б.В. Лесика Національного університету біоресурсів та природокористування України Завадській Оксані Володимирівні та Ящук Надії Олександрівні. Під пильним керівництвом голови журі конкурсу доцента кафедри кормовиробництва, меліорації і метеорології Свистунової Ірини Володимирівни та висококваліфікованими настановами і рекомендаціями почесного члена Єрмакової Людмили Михайлівни журі успішно провели свою роботу за секцією Агрономія на ІІІ Всеукраїнському (фінальному) етапі конкурсу, згідно наказу Міністерства освіти і науки України №555 від 15 червня 2022 року.

Незважаючи на воєнні дії, до конкурсу були долученні представники майже всіх областей України: Вінницької, Волинської, Дніпропетровської, Житомирської, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Кіровоградської, Львівської, Миколаївської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Херсонської, Черкаської, Чернівецької, Чернігівської. Усього було 26 учасників.

Робота журі відбувалася у три етапи: заочне оцінювання дослідницьких проєктів учасників, оцінювання відеозапису виступів та оцінювання постерного захисту. Постерний захист проходив 5 та 6 липня, де юні дослідники завзято захищали свої проєкти.

Усі роботи були досить актуальними, викликаними сьогоденними проблемами в аграрній сфері і більшість характеризувалися досить високим науковим рівнем та глибиною досліджень. Юні дослідники вразили членів журі своїми знаннями, бажанням пошуку нового, вмінням вдало подати отриманні результати, аргументованістю сформульованих висновків та вірними і впевненими відповідями на запитання.

Підсумовуючи, можна сказати, що саме за такими дітьми майбутнє України. Коли в нас є такі учні, юні-дослідники, то буде й Україна та українська наука.

 

Члени журі: Надія Ящук,

Ірина Свистунова,

 Оксана Завадська,

Людмила Єрмакова.  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook