Чітка мета – перший крок до будь-якого досягнення: в кампусі не вщухає робота

26 травня 2022 року
     2022 рік для держави так і для студентського містечка НУБіП України став справжнім роком викликів і надскладних умов функціонування. Проте, ми не опустили руки, а навпаки – почали працювати ще більше, ніж це було до звуку першого вибуху снаряду.

     Станіслав Ніколаєнко, ректор університету, докладає чимало зусиль для оновлення матеріально-технічної бази гуртожитків, її збереження та підтримання в належному стані. Забезпечення такого безперервного процесу є прерогативою в досягненні успіху функціонування студентського містечка. Цей рік не став виключенням, заплановано багато проєктів, на жаль в час воєнного стану реалізація стає набагато складнішою, але деякі вже мають реальні плани на втілення у життя.

     Як тільки ситуація в Києві трохи стабілізувалась і з’явилась змога усім працівникам добиратись до місць роботи, у гуртожитку №2 продовжилась плідна праця. Замість старої підлоги на 2 та 3 поверсі закінчили стелити нове підлогове покриття. Найбільш відповідальну та важливу частину робіт, підготування основи, майстри вже виконали до початку воєнних дій: вирівняли паркет, заповнили прогалини та міцно закріпили настил гвинтами. На днях встановили плінтуса, підлогове покриття набуло завершеного вигляду.

     Старий паркет замінив лінолеум – це оптимальне покриття, що характеризується щільністю та підвищеною міцністю. Практика використання дозволила виявити масу переваг даного матеріалу: невибагливість в експлуатації і легкість в догляді, немає необхідності наносити захисне покриття, яке вимагає, наприклад, той же паркет, окрім цього лінолеум практично не вицвітає, що також є не мало важливим.
     «Рішення застелити лінолеум не тільки забезпечить більш комфортне перебування у гуртожитку, а й доповнить загальну естетичну картину» – зазначає завідувач гуртожитку Анжела Шило.
     Окрім, заміни підлогового покриття у гуртожитку безперервно триває ремонт житлових кімнат для студентів нового набору: клеять нові шпалери, фарбують двері, підлогу і стелю. Також є кімнати, де вже зроблений капітальний ремонт, і вони готові до нових мешканців.
     До 124-річниці Університету гуртожиток №2, під керівництвом завідувача Анжели Шило, також облагороджують прилеглу територію, провели прибирання, висадили зелені насадження та покосили траву.

     Не зважаючи на важку ситуацію в країні, світову кризу, критичну економічну ситуацію, неприпустимим є сповільнення темпів покращення місць проживання студентів, потрібно ще швидше рухатися вперед, удосконалюватись та виходити на вищий рівень, а спільними силами це буде в рази швидше та ефективніше!

Мирослава Терлецька, Марта Колич,
фахівці студентського містечка

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook