Польський колега Роман Колач солідарний з Україною

27 березня 2022 року
ФВМ НУБіП України

Шановні друзі Нціонального універститету біоресурсів і природокористування України!

Щодня від початку війни в Україні ми з ранку до пізньої ночі спостерігаємо за подіями в Україні і нам шкода, що така трагедія з вами сталася. У Польщі немає жодної родини, яка б не брала участь у акціях допомоги воюючій Україні. Ми дуже вражені героїзмом і жертовністю українського народу, моя родина та мої сини долучилися до допомоги. Мій Син Давид привіз 3 людей з Києва від кордону до нашої квартири, яка тимчасово була вільна. Через деякий час ці люди виїхали до Берліна та Амстердама. Наш Університет також прийняв близько 40 осіб у університетському готелі в Павловіцах та студентських гуртожитках, а співробітники забезпечують їх харчуванням та грошима. Ми всі бажаємо вам перемоги проти цієї бандитської армії Путіна. Сумно лише те, що російська громада, яка не має доступу до вільної преси та ЗМІ, живиться путінською пропагандою і підтримує або нічого не знає про ці жахливі злочини. Коли я побачив список ректорів російських університетів, які підтримують Путіна, включно з ректором Білгородського державного аграрного університету де я є Почесним доктором, я відразу вирішив повернути їм це звання. Надсилаю російську версію листа до ректора цього університету, що я додав до диплома Почесного доктора, який я їм повернув.

Передаю сердечні вітання пану ректору Станіславу Ніколаєнку, декану Миколі Цвіліховськогому, Олегу Мельнику, Ользі Якубчак, всім моїм друзям у вашому університету.

З повагою Роман Колач


Ректор Вроцлавського природничого університету (2008-2015 рр.) габілітований доктор ветеринарних наук, професор звичайний, Почесний член кафедри анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка та Почесний доктор Національногоуніверситету біоресурсів і природокористування України Роман Колач.

Ми вдячні вам за велику солідарність з Україною та українцями! Ви не лише великий друг нашої кафедри, факультету та нашого університету, ви справжній патріот миру! Ваш вчинок, це вчинок людини з великої літери і справжнього вченого.

Олег Мельник,
завідувач кафедра анатомії, гістології
і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook